2024. máj. 27., hétfő

Ültessünk fát együtt!

2019.10.30. 10:06
Peter Gábor

Csaknem 500 fa kerül kiültetésre november elején a Csallóköz 20 településén.

„Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük.” (John James Audubon)

A Green Kukkonia projekt harmadik fázisaként lakossági faültetést hirdet a Kukkonia polgári társulás a helyi települések, iskolák és a lakosság bevonásával.
A faültetésbe Dunaszerdahelyen bekapcsolódnak az FC DAC 1904 játékosai is, az iskolákban velük ültetnek majd fát a diákok, illetve az Új Nő szerkesztősége.

A projekt az RRA ISTER és az FC DAC 1904 közreműködésével valósul meg.

„Csaknem 500 fa kerül kiültetésre november első és második hetében a Csallóköz 20 településén. A facsemeték elültetése egyúttal szimbólum is, hiszen aki fát ültet, életet ad, és az, aki életet ad, jövőt teremt. Célunk, hogy zöldebbé, élhetőbbé tegyük környezetünket” – mondta Molnár Anna, a Kukkonia marketingmenedzsere.

Csatlakozz hozzánk!

Íme a program:

November első hete: faültetés a dunaszerdahelyi alapiskolákban az FC DAC játékosaival

November 5.:   faültetés az Új Nővel Dunaszerdahelyen

November 8.:   Somorja, Pozsonyeperjes, Felsőszeli, Albár, Kisudvarnok, Nagyudvarnok

November 9.:   Komárom, Vásárút, Csallóközkürt, Albár, Királyfiakarcsa, Kisudvarnok, Pódafa, Csallóköznádasd, Dunatőkés, Dercsika, Nagyszarva, Dunaszerdahely

November 13.: Malkia Park - Dióspatony

November 14.: Bős

November 15.: Nagymegyer, Nagymad, Nyárasd

November 16.: Nagymad

Ültessünk fát a tiszta levegőért és az élhető környezetért!

A fák oxigént bocsájtanak ki, ami létfontosságú az emberek és más élőlények számára, de képesek megtisztítani a levegőt a szennyeződésektől is.

„Zöld projektünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki tehet valamit a környezetéért és a klímaváltozás ellen: tudatos életmóddal, szelektálással, újrahasznosítással, minimalizálással, és természetesen fák ültetésével” – hangsúlyozta Dóka Tímea, a Kukkonia polgári társulás elnöke.

Jelentkezni az egyes települések községi hivatalán lehet, Dunaszerdahelyen pedig a kukkonia [at] kukkonia.sk címen vagy a 0905 876 134 telefonszámon.

Ültess Te is fát! Töltsd fel a fotót a faültetésről a Kukkonia honlapjára 2019. november 5-től november 20-ig, és számoljuk együtt, mennyivel több fa magasodik a Csallóközben. Ráadásul Kukkonia terméket is nyerhetsz!

A változás jogát fenntartjuk. Rossz idő esetén a faültetésre egy másik időpontban kerül sor.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai