2024. ápr. 21., vasárnap
Új közbeszerzés a Doborgaz–Dunakiliti kerékpáros Duna-híd megépítésére

Új közbeszerzés a Doborgaz–Dunakiliti kerékpáros Duna-híd megépítésére

2020.12.7. 07:25
ujszo.com

Megismétlik a Doborgaz és Dunakiliti közti híd megépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot a szlovák oldalon.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Néhány éve született döntés arról, hogy kerékpáros híd épül Doborgaz és Dunakiliti közt, az egyetlen, amely összekötné a régi Duna medrének két partját Pozsony alatt a bősi vízerőmű üzembe helyezése után. Biciklis, illetve gyalogoshídnak tervezték, ám olyan terheléssel, hogy szükség esetén mentőautó, illetve tűzoltókocsi is használhassa.

Őszre vártunk kivitelezőt

Az eredeti elképzelések szerint november végéig be kellett volna fejeződnie a közbeszerzési eljárásának mind a magyar, mind pedig a szlovák oldalon, tavasszal az építkezés megkezdésével számoltak. Európai uniós forrásról lévén szó – a híd építési költségeinek a 85 százalékát az EU fedezi – feszes a megépítés határideje, a feltételek szerint körülbelül másfél év alatt kellene megépíteni. Júliusban arról tájékoztattunk, hogy magyar részről lezárult a közbeszerzési eljárás. A NIF, vagyis a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte, hogy a híd magyarországi részét a Strabag Általános Építő Kft. építheti meg, nettó 621 millió forintért. A szlovák közbeszerzés nyerteséről az őszi hónapokban vártunk tájékoztatást, ám ehelyett az a hír került napvilágra, mely szerint törölték a közbeszerzési eljárást és új felhívást írnak ki.

Új pályázat

Kovács Andor Tamásné, Dunakiliti polgármestere lapunk kérdésére elmondta, a projekttel kapcsolatban nincs semmilyen új információja. Boráros József, Doborgaz polgármestere viszont megerősítette, hogy a szlovák fél új pályázatot írt ki, de az okokról nem tudott bővebb tájékoztatást adni.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai