2024. ápr. 16., kedd
Megkezdődött a mintavételi pontok felszerelése, íme néhány fontosabb tudnivaló

Megkezdődött a mintavételi pontok felszerelése, íme néhány fontosabb tudnivaló

2020.10.30. 18:57
www.samorin.sk

Ma, röviddel 15.00 óra után a katonaság megkezdte a mintavételi pontok kialakítását, felszerelését az e hét végén, 2020. október 31-én és november 1-én zajló országos COVID-19 teszteléshez. Somorján 9 mintavételi ponton fogadják a lakosságot; a bejegyzésünk alatti fotógalériában közöljük a helyszíneket, illetve az egyes mintavételi pontokhoz rendelt utcák jegyzékét.

A mintavételi pontok mindkét szóban forgó napon 7.00-tól 22.00 óráig tartanak nyitva, ám 12.00-tól 13.00 óráig és 17.00-tól 17.30 óráig a mintavétel szünetel.

Felhívjuk lakosaink figyelmét, hogy a honvédelmi minisztérium által kiadott, korábban városunk honlapján is közölt, ábécé szerinti időbeosztás csak ajánlás. Amennyiben az adott tesztelési ponton sokan várakoznak, a teszt bármelyik más helyszínen is elvégeztethető. A mintavételi pontokon uralkodó aktuális helyzetről a Mesto Šamorín – Somorja Város Facebook-oldalon is tájékozódhatnak majd, ahová a két nap folyamán lakosaink is feltölthetnek fotókat.

A honvédelmi tárca által létrehozott www.somzodpovedny.sk honlap részletes tájékoztatást közöl az országos teszteléssel kapcsolatosan, kiemelve, hogy a tesztelés négy fázisból fog állni:
– a lakos a mintavételi ponton felmutatja a személyi igazolványát, amely alapján felveszik az adatait és kap egy sorszámot,
– az egészségügyi személyzet tagjától zsebkendőt kap, amibe ki kell fújnia az orrát, majd fel kell köhögnie; a kézfertőtlenítést követően lehúzza a szájmaszkját és mintavételnek veti alá magát,
– a mintavételt követően visszahúzza a szájmaszkját, majd helyet foglal a fertőtlenített váróban és megvárja a teszt eredményét,
– az egészségügyi személyzet a sorszám alapján szólítja a mintavételen részt vett személyeket, és tanúsítványt állít ki számukra a teszt eredményéről; ezt lezárt borítékban adja át, amely pontos információt is tartalmaz arra nézve, mi a teendője, ha a teszteredménye pozitív vagy negatív lett.
A mintavételi pontok előtt kérjük a kétméteres távolság betartását. A belépést a rendőrség munkatársa fogja irányítani.

Minden további információ, beleértve az SZK Kormányának hatályos, 2020. október 28-án kelt 678-as számú rendeletét is, elérhető a www.somzodpovedny.sk honlapon, a Najčastejšie otázky a odpovede szekcióban.

 

Copyright © 2024 Somorjai