2024. júl. 13., szombat
A VÍVÁS MŰVÉSZET!

A VÍVÁS MŰVÉSZET!

2018.9.5. 09:26
Nagy Jozef

Minden versenyző a saját sportágát vallja a legszebnek, legnehezebbnek és ez így van rendjén. Ugyanígy vagyunk ezzel mi a vívók is, hisszük és valjuk, sőt meg vagyunk győződve róla, hogy nincs szeb sport, mint a vívás.

A legtőbb sportág mozgásanyagának nagy része megtalálható a mindennapi életben,de a vívásnak egyetlen mozdulata sem. Minden mozdulatot, a kéz és a láb munkájának öszhangját, néha unalmas hosszú, fáradságos munkával kell megtanulni, azt hogy úgy adjunk találatot, hogy közben ne kapjunk.

Sok idő kell ahhoz, hogy valakiből versenyző legyen, de ez az idő emberformáló. Kell hozzá kitartás, akaraterő, szorgalom, lemondás, ész, reflex, gyorsaság, állóképesség, bátorság, ügyesség és tisztelet az ellenfél, a mester, és nem kevésbé a fegyver iránt! Ezért mondjuk mi hogy a vívás "MŰVÉSZET!".

A vívás a te sportod!

A vívás megtanít a helytállásra, kitartásra, rendszerességre a páston, és azon kivül is. Fejleszti a fizikumot, a figyelmet, az akaraterőt, döntéshozó képességet, mindezt úgy, hogy a velünk született versengési vágyunkat is kielégíti.

A vívás küzdősport, de nem csak az erős fizikumúak űzhetik, hiszen a gondolkodás a váratlan helyzetek kezelése, a gyorsaság mind befolyásolja a vívó teljesítményt.

Szeretnéd te is kipróblni? Vonz a versenyzés? Fürge vagy és gyors észjárású? Szeretnél kiemelkedő sport eredményeket elérni?

Akkor a vívás neked való!

Ismerd meg a szabályokat, tanuld meg a vívósport legfontosab mozdulatait! Fogj a kezedbe valódi sportfegyvert, ölts magadra vívóruhát, húzz a fejedre vívómaszkot és GYERE TE IS VÍVNI!

Beiratkozás a Somorjai Vívóklubba szeptemberben. Szeretettel várunk!

Copyright © 2024 Somorjai