2021. júl. 28., szerda
nyár

XVI. Nyári kézműves napok a Játékvárban

2019.7.16. 05:55
Zsuzsanna Sill

Nagy sikerrel rendezte  meg  a Csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház PT július  második hetében  a XVI. Nyári kézműves napokat.

A foglalkozásokra elsősorban a polgári társulásunk tagjait  vártuk, a foglalkozások ingyenesek voltak, de jelentkezéshez kötött. Igy közel 50 gyerek élvezhette a tábor programjait.

Ismét sok érdekes programmal vártuk a gyerekeket, természetesen minden napra a pöttömöket is külön foglalkozásokkal vártuk.  A játszóházas foglalkozásvezetőkön kívül vendégeket is hívtunk, hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen új technikákat is kipróbálni, nagy sikere volt a tűnemezelésnek illetve a nagyobbak, sőt az anyukák körében is a porcelánfestésnek.

Természetesen azokra is gondoltunk, akik nem minden nap akartak csupán kézműveskedni, így megszerveztük az Exatlon csütörtöki változatát, íjászkodtunk, 11-est rúgtunk. Az Exatlon  győztese  a kicsiknél Kállay Kerem,  a nagyobbaknál pedig Nemec  Noel lett. A legjobb íjász a fiúknál Nagy Tomi a lányoknál Kuzma Vanesa . Az íjászatot a Zoma vadászüzlet támogatta, köszönet érte.  A  11-es rúgó verseny győztese  Noszek Róbert lett.  Köszönetünket fejezzük ki Nagy Ernőnek, aki profi módon, sok ügyességi játékkal tarkította a versenyt.

Vendégül láttuk a Rajzolj és Nyerj ! rajzpályázat zsürijének elnökét , Ozsvald Zoltán amatőr festővel a gyerekek új technikát próbáltak ki, tetszetős alkotások készültek. Az Aranyecset névre keresztelt tábori rajzversenyünk győztese   Ágh Krisztina lett.

Az alkotások mellett táncoltunk is, Hamar Tímea tanító néni a Csali táncosainak segítségével  táncházat tartott a gyerkőcöknek.

Az utolsó nap már hagyományosan a versenyeké volt. Már hétközben alakultak a csapatok és készültek a Falukutató versenyre, melynek kérdései szülőfalunk történelmével voltak kapcsolatosak. A pöttömöknek ügyességi feladatokkal készültünk,  számukra is belecsempészve egy kis falutörténetet, ugyanis a célbadobástól, a labdagyűjtésig minden a falu színeiben piros , sárga, kék színben voltak.

A versenyfeladatok után kisorsoltunk a tombolákat, a hét folyamán az elkészített alkotásokért kapták a gyerekek a tombolaszámokat, ennek óriási motiváló ereje van már évek óta.  Köszönjük a szülőknek a szimbolikus belépőként felajánlott tombolákat. Akinek nem kedvezett a szerencse, azok sem szomorkodtak, hisz a Vigaszdobozból választhattak egy kis apróságot.

Táborzárásként a Glamur zenekar szórakoztatta a gyerekeket.

Köszönetünket fejezzük kis valamennyi szülőnek, akik anyagilag hozzájárultak a tábor sikeréhez, továbbá a sütikért, édességekért.

Végezetül, mint a Játékvár Játszóház PT vezetője személyes köszönetemet fejezem ki , társaimnak, a foglalkozásvezetőknek, akik  már hetek óta segítették az előkészületi munkákat, és a hét minden napján  önkéntes alapon foglakoztak a gyerekekkel. Engedtessék meg, hogy név szerint is köszönetet mondjak nekik: Bíró Valacsai Bea, Csóka Zsuzsa, Köböl Csilla, Miklós Szilvia és Sukič Klára.

A Játékvár kapuja most egy időre bezár, jó pihenést, sok-sok élményt kívánunk valamennyi tagunknak és családjaiknak.

Sill Zsuzsa

 

kep1kep2kep3kep4kep5kep6kep7kep8kep9kep10

Copyright © 2021 Somorjai