2024. máj. 25., szombat
Visszaülhetnek mától a kicsik az iskolapadba

Visszaülhetnek mától a kicsik az iskolapadba

2021.4.12. 08:29
ujszo.com

Az oktatási minisztérium a javuló járványhelyzetre való tekintettel engedélyezi, hogy az alsó tagozatos diákok visszaülhessenek az iskolapadba. A pozitív trend egyébként a Covid-automata regionális járványtérképen is meglátszik.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com


Az eddigi szabályok értelmében elvileg csak azoknak a szülőknek a gyermekei vehettek részt a helyszíni oktatásban, akik számára nem volt lehetséges az otthoni munkavégzés (más kérdés, hogy ez a gyakorlatban mennyire valósult meg). Mától azonban ez megváltozik, az óvodások és az alsó tagozatosok visszatérése már nem függ a szülők munkájától. Egy feltétel azonban még mindig van: a szülőknek szüksége van egy 7 napnál nem régebbi negatív teszteredményre. Az óvodásokat és az alsó tagozatosokat alapvetően nem tesztelik.

Hogy mi lesz a felső tagozatos diákok visszatérésével, egyelőre kérdéses, a kormánynak ezen a héten kellene döntenie a helyzetükről. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter azonban előzetesen jelezte: szeretné, ha április 19-től már a felső tagozatosok is járhatnának iskolába. Ha valóban visszatérhetnek, őket tesztelni fogják, mégpedig a gargalizálós tesztek segítségével. Kivételes esetben viszont – ha például az egyik osztályban koronavírussal fertőzött diákot azonosítanak – az alsó tagozatosok számára is kérhetnek az iskolák gargalizálós tesztet, hogy gyorsan megbizonyosodjanak, nem terjedt-e tovább a vírus. Ilyenkor az adott osztályt bezárhatják, és ha a regionális közegészségügyi hivatal úgy ítéli meg, akkor akár a teljes intézményt is karanténba helyezhetik, így a diákoknak vissza kell állniuk a távoktatásra.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai