2024. máj. 27., hétfő
VIDEÓ + GALÉRIA: Ferenc pápa megérkezett Szlovákiába!

VIDEÓ + GALÉRIA: Ferenc pápa megérkezett Szlovákiába!

2021.9.13. 07:38
ujszo.com

Megérkezett Pozsonyba a katolikus egyházfő. A repülőtéren többek közt Zuzana Čaputová köztársasági elnök fogadta őt. Ferenc pápa Pozsonyba, Kassára, Eperjesre, a sasvári (Šaštín) zarándokhelyre, de a hírhedt Luník IX lakótelepre is ellátogat. Szerdáig marad az országban.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Budapestről négynapos látogatásra érkezett Szlovákiába Ferenc pápa. Az egyházfőt és delegációját szállító gép délután fél négykor ért földet Pozsonyban. A pápát az államfőn kívül Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti házelnök, Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter és Metod Špaček, az elnöki hivatal vezetője fogadta.

Čaputová közvetlenül a repülőgépről levezető lépcsőknél fogadta az egyházfőt. Két népviseletbe öltözött gyermek kenyérrel, sóval és virágokkal üdvözölte őt. Ezután a két delegáció tagjai kölcsönösen bemutatkoztak, majd Čaputová és Ferenc pápa a reptér VIP-szalonjában egy rövid találkozón vett részt.

Röviddel a pápa érkezése után megszólaltak az ország katolikus templomainak harangjai, hívták a híveket, hogy imádkozzanak a pápáért.

Heger a pápa megérkezése előtt kérdésünkre elmondta, nem akarja értékelni, hogy a katolikus egyházfő Magyarországon mindössze néhány órát, míg Szlovákiában több napot tölt.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai