2024. júl. 21., vasárnap
Vegyen részt a projektben, és segítse a várost

Vegyen részt a projektben, és segítse a várost

2020.3.5. 08:04
Peter Gábor

Somorja fejlődő város, már nemcsak aludni járnak ide az emberek. Ezzel az egyszerű gondolattal lehetne jellemezni a Somorjai polgári társulás projektjét. A projekt pontos elnevezése: „ Somorjai – informált és elkötelezett lakos, aki szeret a régióban élni.

Somorja az utóbbi időben jelentős változáson ment át, már nem kis nyugodt városka valahol Pozsony mellett. Minden területen fejlődik, az utóbbi időben sok embernek lett az otthona egész Szlovákiából. Házakat épülnek, lakásokat vásárolnak, családot alapítanak. Az itt élők többsége a fővárosban dolgozik. Az idősebb somorjai lakosok sokszor úgy érzik, rá sem ismernek már városukra. A változás abban is megnyilvánul, hogy az X- Bionic Sphere sportkomplexumnak köszönhetően, sport és turisztikai központtá vált. Somorja nemzetközi jellegét tovább erősíti az amerikai iskola is, ahol szinte a világ minden részéről tanulnak itt diákok.

Sokan visszasírják a múltat, de a korral haladni kell, mások viszont azt gondolják, hogy nem adjuk tovább generációról generációra a hagyományokat, Somorja történetét. A két vélemény közt áll a Somorjai internetes újság. Polgári társulásként pont ezért dolgoztuk ki a fentebb említett projektet. A projekt tartalma leegyszerűsítve az első mondatban fogalmazódott meg. Városunk több olyan ember lakhelye, akik elkötelezettek a kétnyelvű közösség életében. Embereknek lehetősége van akár a választások kapcsán, akár a részvételi költségvetés kapcsán alakítani a város sorsát.

Projektünkkel megszólítottuk a város önkormányzatát, és szólítjuk meg Önöket. Aki szeretne bekapcsolódni a munkába, vagy ötlettel segítené a projektet, szívesen fogadjuk. A város a miénk, ahol szeretünk élni.

Hangsúlyozni kell, hogy a projekt célja segíteni a várost az esetleges problémák feltárásában, javaslatokat tenni azok megoldására. Az önkormányzat dönt majd azok felhasználhatóságáról és az esetleges alkalmazásáról.

Kontakt: projekt.samorin [at] gmail.com

Mgr. Peter Gábor 0905 586 316

Copyright © 2024 Somorjai