2024. feb. 27., kedd
D4_hu

Végigmentünk az R7-esen - Egyházgellétől Pozsonyig

2018.11.16. 11:27
parameter.sk

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter ellenőrzési napot tartott az R7-es gyorsforgalmi út és a D4-es körgyűrű építkezési területein, amelyre meghívta a sajtó képviselőit is.

A munkálatok gőzerővel haladnak, az R7-es nyomvonala már Egyházgellétől Pozsonyig ki van jelölve, fel van töltve, és a gyorsforgalmi út felett átívelő felüljárók is előrehaladott állapotban vannak. A két évvel ezelőtti ígéretek arról szóltak, hogy az R7-es új szakasza 2020-ra készülhet el, és a közlekedésügyi miniszter szerint a 2016-ban vállalt határidő teljesíthető.

"Fontos, hogy állandóan felügyeljük, hogyan állnak a dolgok. Jól látható, hogyan haladnak a munkálatok, és nem látom okát annak, hogy az R7-es gyorsforgalmi úton miért ne indulhatna meg a közlekedés 2020-ban. Természetesen közbejöhetnek olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják az építkezést, de mindent megteszünk azért, hogy az R7-esen 2020-ban megindulhasson a forgalom" - nyilatkozta a Paraméternek Érsek Árpád az építkezés helyszínén.

D41_hu

Ami a D4-es körgyűrűt illeti, már más a helyzet, ott döcögősebben indultak a munkálatok, ezért a befejezés is későbbre várható, azonban a miniszter már egyeztetett Pozsony újonnan megválasztott polgármesterével, Matúš Valloval, és bízik abban, hogy együttműködésük hasznos és ideális lesz.

Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a munkálatokkal, szerdai sajtótájékoztatóján így felelt:

"Sosem vagyok elégedett. Akkor lennék elégedett, ha 2020-ban átvághatnánk a szalagot. Azt azonban megállapíthatom, hogy a munka menete úgy halad, ahogy azt elvártuk."

arpád_hu

                                                   Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter 

A D4-es körgyűrűn és az R7-esen jelenleg kb. 1400 ember dolgozik, és eddig megközelítőleg 2 millió 220 ezer munkaórát dolgoztak le. Idáig körülbelül 200 objektumot fejeztek be, jelenleg megközelítőleg 140 objektumon folynak munkálatok, ebből 41 híd (felüljáró), és az építkezési területeken belül 3 millió 700 ezer köbméter építőanyagot használtak fel.

A D4-eshez tartozó Duna-híd előkészítésén is folynak a munkálatok, a híd felépítéséhez két speciális, acélszerkezetes elemet használnak fel. Egy ilyen elem tömege 1200 tonna, 60 kamionnal szállították a helyszínre, a felállítása pedig egy hónapot vett igénybe.

Copyright © 2024 Somorjai