2024. feb. 23., péntek
Peu

Vasárnap bajnoki focimeccs a Pomléban

2018.10.12. 09:17
Szilvássy József
Őry Tivor

Egy mérkőzés kivételével  ezúttal vasárnap rendezik meg a II.labdarúgó liga 13.fordulóját, melynek során az STK Fluminense Somorja az Odeva Lipany együttesét fogadja. A találkozó délután háromkor kezdődik.

Hat bajnoki pont és egy kupagyőzelem -- ilyen az STK legutóbbi mérlege. Érthető hát, hogy a pomléi stadionban már nem látni szomorkodó és aggódó személyeket. Csölle Roland is mosolyogva nyilatkozott: „Több vereség után végre mi is  sikerélményekben részesültünk. Lassanként összekovácsolódik a csapat, egyre gyakrabban látjuk viszont a meccseken mindazt, amit az edzéseken gyakoroltak. Felépültek a sérültjeink is, igy aztán jó előjelekkel, kellő önbizalommal vágunk neki a vasárnapi összecsapásmal és az őszi hajrának” -- közölte a csapatvezető

A legutóbbi sikerek jobb edvre derítették törzsvendéglőjükben a szurkolókat is. „A Lipany múlt szombaton egy ötöst szedett be otthon a Dubnicától, előtte pedig négyszer kapituláltak Komáromban. Mi sen adhatjuk alább. Meg kell ruháznunk a kelet-szlovákiai ruhagyáriakat. Aztán jöhet az Inter, majd pedig a Slovnaft Kupa nyolcaddöntőjében  pályaválasztóként  legyűrhetjük a Poprádot. Van adósságunk velük szemben, hiszen alig egy hónapja négy gólt rámoltak be nekünk”-- sorolta  Karácsony Miklós. Almási Gyula stílusosan intette óvatosságra:  „Hiba lenne nagy mellénnyel várni a folytatást, mert a Lipany nem gyenge, legfeljebb most gyengélkedik. De legyőzte például a Prešovot, mi meg kikaptunk tőlük, méghozzá idehaza. Maradjunk csak két lábbal a földön.“ -- vélekedett az egykori kiváló somorjai középhátvéd. Hasonló állásponton volt a pénteki edzést követően Gustavo Leal is: „ Örülünk a hat pontnak. Remélem, végleg lerázzuk magunkról a rokonszenves  vesztes hálátan szerepét és egyre távolabb kerülünk a kieséssel fenyegető zónától. Ehhez mindenképpen be kell húznunk a három pontot vasárnap“ -- igy a somorjaiak brazil pályaedzője.

Kelet-szlovákai kollégája telefonos érdeklődésünkre elmondta, hogy már szombat reggel útra kelnek, mert a helyszínen tekintik meg a Szlovákia- Csehország Nemzetek Ligája mérkőzést. Nagyszombatban foglaltak szállást is, onnan érkeznek majd Somorjára. „ Először mi is szurkolók leszünk, vasárnap azonban felkötjük azt a bizonyos  ruhadarabot. Újoncként jól kezdtük az idényt, de aztán megtorpantunk. Utoljára a Bardejovot győztük le 2:0-ra, még szeptember elején. Azóta egymás után négy vereségbe futottunk bele.A legfőbb ideje, hogy Somorján véget vessünk rossz sorozatunknak!“ -- adott hangot a játékosok  elszántságának Emil Jacko.

 

Peu

A súlyos sérülése után vissszatért Peu a Zsolna B ellen, valamint Komáromban (fotónkon) is betalált. Vasárnap a Pomléban igyekszik folytatni a gólgyártást.

(Őry Tivor felvétele)

Copyright © 2024 Somorjai