2024. máj. 24., péntek
Vasárnap átadják a forgalomnak a D4-es befejezett szakaszát

Vasárnap átadják a forgalomnak a D4-es befejezett szakaszát

2021.9.28. 08:52
ujszo.com

Többéves építkezés után vasárnaptól kezdetét veszi a D4-es körgyűrű és az R7-es gyorsforgalmi út befejezett szakaszainak fokozatos átadása, a projektet teljes egészében viszont csak 2026-ban fogják befejezni – addig a D4-nek minimális hozadéka lesz.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Vasárnap kellett volna megnyitni a D4-es és R7-es következő, 13 kilométeres szakaszát. A körgyűrű esetében Horvátjárfalutól (Jarovce) egészen a Ketelec-kereszteződésig nyúló szakaszról van szó, az új Duna-híddal együtt. Az R7-es sztráda pedig a Főrév (Prievoz) és Slovnaft elnevezésű kereszteződések megnyitása után végre csatlakozott volna a fővárosi úthálózatra. 

A nagyszabású megnyitást egy hete maga a projekt kivitelezője jelentette be, a lelkesedését viszont néhány órával később Andrej Doležal (a Sme rodina jelöltje) közlekedési miniszter csillapította, aki már akkor jelezte, a már elkészült szakaszok szeptember 26-i átadásának egyik alapfeltétele, hogy a kivitelező eltávolítsa az útellenőrzés során észlelt hiányosságokat, apró hibákat – erről részleteket nem árult el. Pénteken, tehát két nappal a tervezett megnyitás előtt viszont kiderült, a szükséges engedélyeket mégsem sikerült megszerezni, ezért a sztrádákat a következő körülbelül két hétben, fokozatosan fogják megnyitni.

Az építkezés teljes befejezése után a D4-es körgyűrű 27 kilométeres lesz, míg az R7-es sztráda hossza eléri a 32 kilométert. 

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai