2024. júl. 14., vasárnap
Várva várt focifeltámadás Somorján

Várva várt focifeltámadás Somorján

2019.4.16. 08:23
ujszo.com
 A papírforma szerint meglepő, a mutatott játék alapján azonban megérdemelt 1:0-s győzelmet aratott odahaza a somorjai STK Fluminense. Nagyot küzdve húzták be a három pontot az esélyesebbnek tartott MFK Skalica ellen a II. labdarúgó liga 23.fordulójában.

Mindkét csapat elszántan vetette be magát a küzdelembe, nem akadt egyetlen játékos sem, aki csípős hidegben ácsorgott volna. Így aztán a kapusok sem lettek munkanélküliek, a nézők pedig mozgalmas, olykor látványos, végig sportszerű mérkőzésnek tapsolhattak. A vendégek szemre tetszetős összjátékkal enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, ugyanakkor a somorjaiak is minden lehetőséget kihasználtak az ellentámadásokra. Vezetést a szakolcai csapat szerezhetett volna a 21. percben, amikor egy jobb oldali beadást követő kavarodásban a gólvonal előtt üresen álló Blažek elé pattant a labda, amelyet a lecövekelt hazai hálóőr mellett három  méterről a kapufára belsőzött. Nem sokkal később Pančík éles beívelését Almási akrobatikus mozdulattal fejelte a bal alsó sarok felé, ám Junas bravúros mozdulattal hárított. Röviddel a szünet előtt Fortuna istenasszony másodszor is segített a vendéglátókon, miután Haša lövése a jobboldali keresztlécről nem be-, hanem kifelé pattant.

A második félidő előtt a hazai szakvezetők kiadták a jelszót: Fel, támadunk! Nem vonulunk sündisznóállásba, mint két hete a Besztercebánya ellen!

Kellően feltüzelt védenceik megfogadták biztatásukat, és egymás után vezették huszáros rohamaikat az öltőző melege után a csípős hidegben ledermedt  ellenfelük díszkíséretével. Az sem szegte a hazaiak kedvét, hogy Peu sérülése ismét kiújult, ezért egyórányi játék után le kellett cserélni. Az 57. percben a mezőny legjobbjai közé tartozó Almási szögletrúgása után a berobbanó Diogo Neto elé stukkolta a labdát, aki ügyes bokamozdulattal lőtte ki a jobb alsó sarkot – 1:0.  Kisvártatva Pančík növelhette volna a felső-csallóköziek előnyét, azonban az ötös sarkáról leadott lövését Junas ujjheggyel tolta az alapvonalon túlra. Ekkorra már a sokáig magabiztosan gurigázó vendégek egyre inkább bepánikoltak. Görcsös erőlködésük  sem járt sikerrel, mert főleg Pončák és az ugyancsak kiváló teljesítményt nyújtó Marič –  társaikhoz hasonlóan – csak ritkán hagyta őket levegőhöz jutni. Ezért a hajrában mindössze egyszer kerültek ígéretes helyzetbe: a 78.percben Frimmel löketét a jól helyezkedő Ružinský a kapu fölé tenyerelte. Ezután már többnyire a középpályán csordogált a találkozó.

Az STK végig harcos szellemben küzdő játékosai sokkal jobban akarták a történelminek minősíthető győzelmet a sokáig nagy mellénnyel poroszkáló, végül lehorgasztott fejjel távozó vendégekkel szemben, akik csaknem egy évtized óta most veszítettek először a somorjaiak ellen bajnoki mérkőzésen.

diogo

                                        Diogo Neto gólja, amely végül három pontot jelentett (Őry Tibor felvétele)
Copyright © 2024 Somorjai