2024. máj. 20., hétfő
SOMORJA DIJA

Városi díjra lehet jelölésket leadni

2020.2.11. 05:00
Zsuzsanna Sill

Évek óta hagyomány városunkban, hogy az önkormányzat díjat adományoz azoknak a személyeknek és szervezeteknek, akik tevékenységükkel hozzájárultak városunk fejlesztéséhez.

A díjak átadása áprilisban zajlik, Somorja Város Napja alkalmából.
Jelölést civilek és szervezetek egyaránt tehetnek, mégpedig a következő díjakra:
Pro Urbe díj – amely jelentős alkotói és kimagasló tudományos, műszaki, művészeti, publicisztikai és közhasznú tevékenységért adományozható, valamint olyan személyeknek adható, akik jelentősen hozzájárultak a város gazdasági, kulturális fejlődéséhez, kimagasló sporteredményeket értek el, valamint azon személyeknek, akik életet mentettek vagy megóvták a város vagyonát és polgárait.

Pro Cultura díj – azon személyeknek adományozható, akik sokéves, különösen jelentős munkát fejtettek ki, a kultúra területén;
Pro Humana díj – szociális és egészségügyi téren végzett sokéves, különösen jelentős tevékenyégért
Pro Civis díj – a város fejlesztése terén kifejtett sokéves kiemelkedő tevékenységért,
Pro Honoris díj – a város kiváló képviseletéért és propagálásáért, nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért adományozható;
Pro Futura díj – az ifjú nemzedék nevelésében végzett sokéves tevékenységért, ill. kimagasló teljesítményért adományozható.

Az idei jelöléseket 2020. március 9-ig  adhatják le.

A jelölésnek tartalmaznia kell a javaslattevő és a javasolt személy nevét és címét, valamint a kimerítő indoklást. Posztumusz díj esetében annak a személynek a nevét és címét kérjük feltüntetni, aki a díjat átveszi.  Névtelen javaslatokat nem vesznek  figyelembe. A javaslatokat írásban vagy elektronikus formában kérjük eljuttatni a Somorjai Városi Hivatal címére: 931 01 Somorja, Fő utca 37.  A borítékon kérjük feltüntetni: “Javaslat a város díjára”.
Elektronikus formában a javaslatokat a következő címre küldhetik: prednosta [at] samorin.sk.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai