2021. okt. 26., kedd - Dömötör
mezei

Valóra vált álom

2019.5.2. 08:27
felvidek.ma

Mezei Attila neve Somorján, de már Csallóköz-szerte is ismert. A fiatal, húszas éveiben járó énekes sok sikeres fellépést tudhat maga mögött, számos értékes díjat nyert különféle tehetségkutató versenyeken. Sok énekeshez hasonlóan pályáját ő is gyermek-énekkarban kezdte, majd a felnőtt-énekkar és a szólókarrier következett. Hogy miként alakult az élete ezután, erről már beszéljen ő…

2016-ban részt vettem a helyi rendezésű Lelkünkben a zene című tehetségkutatón, ahol elég szép sikereket értem el, ugyanis megkaptam a közönségdíjat, illetve a zsűri különdíját is. A verseny után döntöttem úgy, hogy maradok ezen a pályán, mivel a zene mindig is nagyon érdekelt, és régóta éltem annak az álmomnak, hogy egyszer lemezem is megjelenhessen. Az álmom nemsokára teljesült is, hiszen még abban az évben megjelent első lemezem, ami a Valóra vált álom címet kapta. Főleg a régi stílusú dalokat kedvelem, szeretem például Máté Péter vagy Szécsi Pál dalait, ezért is válogattam úgy a számokat az első lemezre, hogy az ő dalaik is rajta legyenek. Azóta tehát aktívan dolgozom ezen a téren is.

Mi történt veled azóta, hol tartasz most?

2017-ben megjelent a következő lemezem Bízz bennem! címmel, amire már egy saját dal is felkerült. Ez pedig a lemez címadó dala volt, amire máig nagyon büszke vagyok. A következő évben aztán a második saját dalomnak örülhettem, ami az Annyi szó címet kapta, és ehhez már videoklip is készült. 2018 novemberében részt vettem a Gútai Líra elnevezésű tehetségkutató versenyen, ahol saját dalokkal is indultam. Különlegessége a versenynek az volt, hogy élő-zenekaros produkciókat nyújtottunk. Nagyon nagy örömömre szolgált, hogy zeneszerzőm, Gasparík Fecó zenekara, az Arizóna kísérte az énekeseket. Ott megszereztem a zsűri különdíját, illetve egy közönségdíjat is sikerült hazahoznom. S hogy hol tartok most? Továbbra sem állunk meg, hiszen már a 3. lemezem előkészületein dolgozunk, szeretném, ha az idén megjelenne. Természetesen ezen is lesz saját dal, a címe Szólj hozzám! csakúgy, mint a lemeznek. Ezúton is megköszönöm szövegírómnak, Rajkovics Haizok Melindának az eddigi segítséget, és remélem, a jövőben is számíthatok rá a szövegírásban. Nyáron szeretném felénekelni a dalokat, és terveim szerint már ősszel meg is jelenne a következő lemezem.

Az elmúlt években rengeteg helyen léptél fel. Milyen felkéréseket kaptál a következő időszakra?

Fellépési lehetőséget kaptam többek között a dunaszerdahelyi városi majálison, és az ekecsi majálison is. Nemrég vettem részt az alistáli Év hangja elnevezésű énekversenyen, ahol különféle megkereséseket kaptam. Nagy segítségemre volt Sátor Zoltán, a Csemadok Területi Választmányának elnöke, hiszen ő beszélt nekem erről a versenyről, ő ajánlotta a részvételt is, ahol végül is saját dalokkal indulva a zsűri különdíját kaptam. Ez nagy öröm számomra, hiszen a saját dalok előreviszik az embert, ezek is segítenek abban, hogy ezen a pályán fennmaradjak.

Itthon már ismert vagy, de tervezel-e külföldi bemutatkozást?

Kaptam már szereplési lehetőséget Magyarországon, Győrben a Szigetköz Hangja tehetségkutató verseny vendége lennék. Szekeres Viktória énekesnő keresett fel, nagy örömmel vállaltam ezt a győri szereplést, ugyanis nem sűrűn adatik meg számomra, hogy nagy sikerű fesztiválon vegyek részt vendégénekesként, és nem versenyzőként. Szóval, tervek vannak, amiket majd szeretnék idővel megvalósítani. Végezetül szeretnék köszönetet mondani Kovács Koppánynak azért a sok segítségért, amit az elejétől kezdve biztosít számomra.

Copyright © 2021 Somorjai