2024. jún. 19., szerda
basket ujszo

„Úristen, én most tényleg itt vagyok?”

2020.5.12. 14:27
ujszo.com

Pályafutása egyik legsikeresebb szezonját tudja maga mögött Slama Angelika, függetlenül attól, hogy a koronavírus-járvány Lengyelországban is átírta a sportéletet. A 25 éves somorjai kosarassal, az Arka Gdynia húzóemberével a hazajutásáról, kinti tapasztalatairól és a jövőről beszélgettünk.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Gond nélkül haza tudott utazni Gdyniából a bajnokság félbeszakítása után?

Amikor én utaztam, még nem voltak gondok ilyesmivel. Az egyik szombaton jöttem haza, és hétfőtől zártak le Lengyelországban is mindent. Vagyis az utolsó előtti pillanatban jöttem el.

Lengyelországban mennyire voltak szigorúak az intézkedések? A védőmaszk ott is kötelező?

Négy-öt héttel ezelőtt még nem kellett maszk, csak annyi megkötés volt, hogy nem mehettünk be a tornaterembe. Szerdán még minden rendesen működött, csütörtökön viszont leállították az edzéseket. Pár nap alatt mindent lezártak, nem nyithattak ki az üzletek, bezárták a kávézókat és az éttermeket. Minden nagyon gyorsan történt. Csütörtök reggel még úgy volt, hogy este megyek edzésre, aztán egyszer csak írtak, hogy nincs edzés. A második üzenet pedig az volt, hogy véget ért az egész liga.

Az az Energa Basket Liga, amelyet a megszakításkor veretlenül vezetett a csapata. A bajnoki cím mellett pedig – még rendes formában, a pályán – az Arka Gdynia nyerte a Lengyel Kupát is.

Ez volt a cél, elégedettek a klubban, csak mindenki nagyon sajnálja, hogy így lett vége, nem játszottuk le a playoffot. A lengyel bajnokság az egyik legerősebb Európában, sok klub szerepel nemzetközi kupákban. Mi az Euroligában játszottunk, a Bydgoszcz, a Gorzów, a Polkowice az Európa-kupában szerepelt, de az összes többi csapatban is nagyon erős külföldi játékosok és jó lengyel kosarasok vannak.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai