2022. jan. 20., csütörtök - Fábián,Sebestyén
Újra működik Somorján az éjszakai orvosi ügyelet

Újra működik Somorján az éjszakai orvosi ügyelet

2017.2.1. 09:49
Slávka Gáborová

A mai naptól ismét van városunkban sürgőségi orvosi ellátás. Az éjszakai orvosi ügyelet 19:00 órától működik.

 

Az előző üzemeltető a Gryf Kft., mely az év végéig az ügyeletet biztosította, nem vállalta tovább ezt a feladatot. A somorjai felnőtt éjszakai orvosi ügyeletet mától a Rescue – BH Kft. biztosítja.

,, Az ügyelet a régi kórház földszintjén található. Megjegyezném azonban, hogy a bejárat nem a Fő utcáról, hanem az udvar felöl van. Ez a bejárat a garázsoknál található. Kihelyezünk információs táblákat is. " - mondta Branislav Hrčka a Rescue – BH-ból

Az ügyelet minden  hétköznap 19:00-06:00 óra között ill. hétvégén és munkaszüneti napokon folyamatosan nyitva lesz. Branislav Hrčka szerint új szolgáltatásokat is biztosítani fognak az új ügyeletes orvosok. A betegeknek számolniuk kell a látogatásnál a törvényben előírt 1,99 € kötelező díj kifizetésével. Sürgősségi helyzet esetében lehetséges, hogy az emberek otthonukba hívják ki az ügyeletes orvost.

,, Az orvos kihívása csak szükség esetén lehetséges, ha a beteg állapota olyan, hogy nem tud bejönni az ügyeletre. " – adta hozzá Branislav Hrčka

A sürgősségi osztály elérhetőségei: 031/569 40 33 vagy 0911 886385.

Így újra működik városunkban a felnőtt éjszakai orvosi ügyeletet, de még várjuk az Egészségügyi Minisztérium döntését, amely szerint szűkítve lesz az elsősegély hálózat. Nem hivatalos információk szerint, a somorjai ügyelettel nem számítanak. A városi önkormányzat kijelentette, hogy kezdeményezést indít az orvosi ügyelet megőrzése érdekében, amelyet az érintett, környező települések önkormányzatai is támogatnak. A városi hivatal épületében található annak a petíciónak az írott ill. elektronikus formája is, amelyben a város polgárai szintén az ügyelet megőrzése mellett adták le kézjegyüket.

img_9151

img_9145

img_9148

Copyright © 2022 Somorjai