2024. júl. 14., vasárnap
hasici_hu2

Tűzoltósport: somorjai csapatok is részt vesznek a nemzetközi lépcsőfutó versenyen

2019.7.31. 15:47
ma7.sk

1998 óta minden évben megszervezik Pozsonyban az önkéntes és hivatásos tűzoltók „Memoriál Vladimíra Ružičku – Schody“ elnevezésű lépcsőfutó versenyét. Az erőt és embert próbáló megmérettetéssel kollégájuk emléke előtt tisztelegnek, aki 1997-ben, hivatásának gyakorlása közben tragikusan elhunyt.

hasici_hu

• Fotó: firecontrol.sk, archív

A Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület három tagja, valamint egy hivatásos tűzoltó is indul idén a versenyen, amelyre augusztus 2-án kerül sor az RTVS Csalogány-völgyi székházában. Kéttagú csapatok mérik össze erejüket, a somorjai tűzoltók Hegyi Gábor zászlós – Czikhardt László, Forgó Erik – Gál Deán felállásban vágnak neki a lépcsőknek. A gyorsasági versenyen oxigénmaszkban, teljes tűzoltófelszerelésben kell felfutniuk a 22. emeletre. A páros tagjai legfeljebb csak egy lépcsőfordulónyira távolodhatnak el egymástól és közülük a másodiknak befutó ideje a mérvadó.

A lépcsőfutó verseny az évek során nemzetközivé nőtte ki magát. A résztvevők között a hazaiakon kívül rendszeresen ott vannak a magyar és a cseh tűzoltók, de román, belorusz és amerikai versenyzők is bekapcsolódtak már. Tavaly a nyertes cseh csapat Petr Smilek és Pavel Kouřík a Czech TFA Team színeiben 2:38:94 időt futott

 

Copyright © 2024 Somorjai