2024. ápr. 21., vasárnap
ruska_hu

Többféle intézkedés a dunaszerdahelyi járásbeli városokban

2020.3.18. 08:47
ujszo.com

Maszkban a boltban, a hivatalban, a buszon, és a vonaton – a dunaszerdahelyi járásbeli városokban is egyre többen védekeznének a vírus ellen, maszkokat varrnak az önkéntesek, illetve varratnának az önkormányzatok.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Dunaszerdahelyen is lezárták a játszótereket és a sportpályákat. A hét közepétől a városi busz sem jár, a taxisok pedig nem szállíthatnak utasokat. Az SAD Dunaszerdahely is radikálisan csökkentette a járatok számát, de a megmaradt buszokon nem kell menetjegyet váltani. Nagyszombat megye utasítása alapján az év végi ünnepi menetrend szerint járnak az autóbuszok, amelyekre csak maszkban, vagy sálban, a hátsó ajtókon lehet felszállni. Már nem csak a városi hivatalban kötelező a védőeszközök – szájmaszk, arcot takaró sál, kesztyű – viselése, hanem az élelmiszerüzletekbe sem engedik be enélkül a vásárlókat. Dunaszerdahelyen már többen viselnek maszkot, mint ahányan védőeszköz nélkül lépnek ki az utcára. A város vezetése igyekszik nyomást gyakorolni a töltőállomások üzemeltetőire, hogy ne áruljanak alkoholt.

„Mivel az utóbbi napokban a bárok, kávéházak és egyéb szórakoztatóipari egységek bezárása miatt megszaporodott a benzinkutakon alkoholt vásárló és fogyasztó személyek száma, ami egyben csoportok kialakulásához is vezet, kérjük az érintett benzinkutak működtetőit, hogy ideiglenesen szüneteltessék az alkoholtartalmú termékek értékesítését. Ezzel a lépéssel is hozzájárulhatnak, hogy minimalizáljuk a koronavírus általi fertőzések gócpontjainak kialakulását” – olvasható a városi hivatal honlapján. Egyben arra is figyelmeztetnek, hogy egy 2013-as helyi rendelet szerint tilos közterületen alkoholt fogyasztani. A rendelet megszegése büntethető.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai