2024. jún. 20., csütörtök
Több leendő elsős a csallóközi városokban

Több leendő elsős a csallóközi városokban

2021.5.6. 07:17
ujszo.com

Biztató a leendő elsősök száma a dunaszerdahelyi járásbeli városokban. Idén is nagyrészt online szervezték meg a beíratást, de személyesen is fogadták a szülőket az iskolákban. Az igazgatók meggyőződése, hogy nagy szükség van a közvetlen kapcsolatra.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Somorján, Bősön és Nagymegyeren is több gyereket írattak be alapiskolába, mint tavaly, mindenhol három osztállyal indítanák az új tanévet. A létszám azonban még nem végleges, hiszen egyelőre nem tudni, hányan kérnek halasztást az iskolakezdésig.

Több somorjai gyerek

Somorján a Corvin Mátyás Alapiskolába hetvenhárom leendő elsőst írattak be a szülők. Ugyan valamennyivel több diákot fogadhatnak, mint tavaly, de Mészáros Péter igazgatótól megtudtuk, hogy ugyan többen is évet halasztanak, mégis megnyitják a három osztályt. Az iskolában többféle beíratási lehetőséget kínáltak a szülőknek, az online platformon kívül munkaidőben az iskola kapujánál is leadhatták a szükséges dokumentumokat, de szombat délelőtt lehetőség volt a személyes egyeztetésre is. Mészáros Péter megjegyezte, minden évben szembesülnek azzal, hogy sok gyerek érkezik faluról a városi iskolába, most viszont egy kicsit kevesebben vannak, több a somorjai beíratott.

Három osztály Bősön

Bősön is abban bíznak, hogy három első osztályban indulhat el az oktatás szeptemberben. Sebő Renáta, az Amade László Alapiskola igazgatója elmondta, hogy ez elsősorban a halasztók számától függ. „Ötvenegy elsőst írattak be az iskolánkba, egyelőre kérdés, három osztályt nyitunk-e vagy kettőt. Most két osztályunk van, de maximális létszámmal, vagyis huszonkét gyerekkel, ami már sok. Ideálisabb lenne a három kisebb osztály” – nyilatkozta az igazgató.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai