2024. júl. 25., csütörtök
objazd

Tisztelt Polgármester Úr!

2018.12.7. 11:55
Zsuzsanna Sill

Ez a szöveg a www.somorjai.sk blogja, de nem része a szerkesztői tartalomnak. 

Levelem címzése mindkét, azaz a leköszönő valamint az új polgármester úrhoz is szól.

Úgy éreztem tollat kell ragadnom, hogy hangot adjak gondolatomnak. Levelem apropója az újonnan átadott körforgalom a Tejfalu felé vezető Gyalogút elején.

Ez a „mini-projekt” tökéletes példája – megítélésem szerint – a város vezetőségének a városhoz, és annak lakóihoz való hozzáállására.

Maga a felújítás ténye is elgondolkodtató. A kereszteződés nem volt rossz állapotban, nem állt különösen nagy forgalmi terhelés alatt sem, ám ennek ellenére a felújításra találtatott keret és szándék. Hasonló szándék amit annyi más városfejlesztési projektben felfedezhet a figyelmes lakos – a város szépítése és ugyanakkor előrelátóan a város jövőbeli élhetőségének javítása.

De a szándék dícséretén túl, hadd szóljak a – Szlovákiában egyáltalán nem megszokott – kivitelezési sebességről és körültekintésről. Érezhető volt, hogy az elvárás a város vezetése részéről az volt, hogy a lakosság életét megzavaró forgalom korlátozások a minimális és elkerülhetetlen szintre korlátozódjanak. A város ezen szándékát pedig nagyon jól megvalósította a kivitelező társaság.

De még ez sem volt elég! Még arra is maradt szabad vegyérték, hogy a kivitelezési munkákkal szinte párhuzamosan az új körforgalom szíve azonnal karácsonyi díszöltözéket kapjon az ádventi időszakra.

A kivitelezés átgondolt és remekül megszervezett volt, az eredmény pedig igazán dícséretre méltó.

Hasonló szellemben láttam épülni és szépülni városunkat az elmúlt évek során, az említett körforgalom csak egy újabb pozitív példa!

Nem veszem magától értetődőnek mindazt az erőfeszítést amit a város vezetősége, a polgármester, a képviselő testület, a bizottsagi tagok és valamennyi dolgozó a városházán a városért és a város lakosaiért tesznek, és szeretném, ha ezt egyetlen lakos sem venné természetesnek. Vannak városok, települések ahol a dolgok nem így működnek. Ahhoz, hogy a dolgok jól működjenek pedig extra adag akarat, kitartás és sok-sok munka szükséges. Én ezt a „pluszt” szerettem volna megköszönni Önöknek, és meggyőződésem, hogy ezt nem csak a magam nevében teszem.

A további munkához sok sikert, együttműködő polgárokat és kitartást kívánok.

Őszinte tisztelettel

Szász Róbert

Copyright © 2024 Somorjai