2024. jún. 20., csütörtök
Teszt nélkül munkába sem mehetünk a jövő héttől - mutatjuk a legfrissebb változásokat

Teszt nélkül munkába sem mehetünk a jövő héttől - mutatjuk a legfrissebb változásokat

2021.11.19. 08:44
ma7.sk

Alig néhány perccel ezelőtt ért véget a kormányfő sajtótájékoztatója, melyen kiderült, milyen új korlátozásokkal kell számolnunk a következő hetekben.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, legalább három hétig kell számítanunk ezekre a korlátozásokra. Ezt követően a kormány dönt majd arról, szükség van-e az újabb szigorításokra, marad minden a régiben, sőt, Heger azt ígérte, ha a helyzet úgy hozza, akár enyhíteni is lehet majd.

A rendelkezések hétfőtől lépnek érvénybe.

Íme a legfontosabb változások:
- A piros, bordó és fekete járásokban csak OTP-rezsimben lehet munkába járni. Ez azt jelenti, hogy az oltottak, a betegségen átesettek és a negatív teszttel rendelkezők járhatnak be munkába, a többieknek, ha megtehetik, otthonról kell dolgozniuk. A PCR-teszt 72 óránál, az antigén-teszt 48 óránál nem lehet régebbi.

- A bordó és fekete járásokban a nem esszenciális termékeket (azaz gyógyszereket, drogériát, élelmiszert) forgalmazó üzletek csak korlátozott idősávban lehetnek nyitva, reggel öt és este tíz óra között.

- Korlátozzák a tömegrendezvények nagyságát. Ezeken csak oltottak vagy a betegségből felgyógyultak vehetnek részt. Piros járásban legfeljebb kétszázan, bordóban százan, feketében ötvenen. Ugyanez érvényes az istentiszteletekre és a sportrendezvényekre is. Elméletileg lehetőség van OTP-rezsimben is működnie egy-egy rendezvénynek, de ebben az esetben legfeljebb hat ember vehet ezeken részt. A professzionális bajnokságok továbbra is OTP-rendszerben működhetnek tovább.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai