2024. júl. 25., csütörtök
Teszt nélkül csak üzletbe vagy orvoshoz: nem elég elégszer elismételni ebben a zűrzavarban, ezek a szabályok lépnek érvénybe

Teszt nélkül csak üzletbe vagy orvoshoz: nem elég elégszer elismételni ebben a zűrzavarban, ezek a szabályok lépnek érvénybe

2021.1.19. 07:54
ma7.sk

A kormány február 7-ig meghosszabbította a kijárási tilalmat. Január 27. után csak negatív PCR vagy antigén koronavírus-teszt felmutatásával lehet majd például munkába menni. Bizonyos esetekben, például létfontosságú árucikkek megvásárlása céljából teszt nélkül is elhagyhatjuk majd a lakóhelyünket. A 65 év feletti idősek és a 15 évnél fiatalabb gyerekek a természetbe is mehetnek majd teszt nélkül, de csak az adott járáson belül. A vonatkozó határozatot vasárnap (január 17.) fogadta el a kormány.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A létfontosságú árucikkek között a kormányhatározat az élelmiszereket, a gyógyszereket és egészségügyi segédeszközöket, a tisztálkodószereket, vagy például az állateledelt említi. Ezeket a lakóhelyünkhöz legközelebbi kisboltban, gyógyszertárban vagy drogériában kell beszerezni.

Teszt nélkül lehet majd menni kórházba és orvoshoz is, akár egy hozzátartozó kísérőjeként is. A hozzátartozóikról gondoskodók szintén kivételt fognak élvezni. A 65 évnél idősebbek és a kerekesszékes, súlyos egészségkárosodásban szenvedő személyek kisebb sétára is mehetnek majd teszt nélkül a lakhelyüktől legfeljebb 1000 méteres távolságig. Egy velük egy háztartásban élő személy is elkísérheti őket. A 65 év feletti idősek és a 15 évnél fiatalabb gyerekek a természetbe is mehetnek majd teszt nélkül, de csak az adott járáson belül. Az óvodásoktól és az alapiskolák alsó tagozatos tanulóitól sem fognak tesztet kérni a tanintézménybe, illetve az innen hazavezető úton.

Kutyát és macskát is lehet majd sétáltatni teszt nélkül, de szintén csak 1000 méterig. Elmehetünk állatorvoshoz is. Továbbra is kivételt fog élvezni a kijárási tilalom alól az, aki teszteltetni vagy oltásra megy. Rendőrségi kihallgatáson és bírósági tárgyaláson is részt lehet majd venni teszt nélkül.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai