2024. jún. 16., vasárnap
A természet szeretetére tanítják a gyerekeket Somorján

A természet szeretetére tanítják a gyerekeket Somorján

2022.1.21. 14:08
ujszo.com

A természet jobb megismerése által a táj iránti szeretetre tanítják a somorjai iskolák diákjait egy új projekt keretében. A cél, hogy a felnövekvő generáció a gyerekkorban kiépített kapcsolatnak köszönhetően ne legyen közömbös a környezet és a természetvédelem iránt.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Januárban indult el a Duna workshop a somorjai alapiskolák felső tagozatos diákjainak részvételével. A napokban szervezték meg az első találkozót, június végéig  hétvégénként összesen 10-10 foglalkozást terveznek a gyerekeknek. 

„A program célja, hogy a gyerekek megismerjék a dunai természetet, mert aki megismeri, az már megszeretheti és ha megszereti, tud is tenni valamit a védelméért. Így próbáljuk környezettudatosságra nevelni a gyerekeket.

Sokat tanulunk majd a környezetünkről és dolgozunk a természetben, megfigyeléseket végzünk, kirándulunk” – nyilatkozta lapunknak Szomolai Valéria szervező. A találkozók során a Duna környékén figyelhetik meg a gyerekek a folyó jellemzőit, megismerhetik a vízinövényeket, madárfényképezés és bagolyszámlálás is része a programnak. „Számomra az egyik legkedvesebb foglalkozás a vízi gerinctelenek meghatározása, mivel a főiskolán ez volt a szakterületem. Ennek segítségével bioindikációt végezhetünk. Februárban téli medertúrát szervezünk a Bős melletti Duna-ágakba, amelyek nyáron nem megközelíthetők. Ezért igazán különleges élménnyel szolgálhatunk a résztvevőknek, ugyanis olyan tájakon barangolunk majd, amelyek kevés ember számára ismertek” – részletezte a szervező.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai