2024. júl. 20., szombat
Társadalmi problémákra keresnek megoldásokat

Társadalmi problémákra keresnek megoldásokat

2022.5.2. 07:44
ujszo.com

Podcast stúdiót hoznak létre a Fórum Kisebbségkutató Intézetben, ahol a társadalmi problémákat is kezelő vállalkozásokat és jó gyakorlatokat szeretnék bemutatni.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A tervet egy online sajtótájékoztató keretében bemutató Lelovics Andrea elmondta, sok jó példa van már a társadalmi vállalkozásokra Szlovákiában és Magyarországon is, de a közbeszédben mégsem esik róluk túl sok szó. Erre épült az a nemzetközi, „Társadalmi innovációk és társadalmi vállalkozások podcast“ elnevezésű projekt, amely a napokban ér véget. Ennek keretében április 26-án egy nemzetközi online konferencia keretében mutatták be társadalmi vállalkozókat és innovátorokat, valamint a fontosabb trendeket és a tervezett EU-s támogatási eszközöket a témában.

„A társadalmi vállalkozás alapját egy társadalmi probléma jelenti. E köré alakítja ki magát a megoldást“ – hangsúlyozta. Hozzáfűzte, a klasszikus vállalkozó a maximalizált nyereségből oldja meg ezt, míg emitt eleve az üzleti modell részét képezi, így a „társadalmi jó“ kitermelése is lehet egy kft. célja.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai