2024. ápr. 17., szerda
ujszo_hu

Szükségállapot, tömegrendezvények – ilyen változások lesznek októbertől

2020.10.1. 07:25
ujszo.com

A kormány újra kihirdette a szükségállapotot, valamint a tömegrendezvényekre vonatkozó előírásokat is finomították. Cikkünkben összeszedtük az új szabályokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A koronavírus-járvány miatt immár másodszor is bevezették a szükségállapotot az országban. Először a járvány első hullámának kezdetén, március 16-án hirdette ki az akkori miniszterelnök, Peter Pellegrini, és csak az egészségügyre vonatkozott. Később aztán Igor Matovič kormánya országos szintűre bővítette a rendkívüli jogrendet, amely végül 90 napig volt érvényben.

A járvány az elmúlt két hétben rohamosan terjedt, kedden pedig újabb rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma: 7350 teszt mellett 567 beteget azonosítottak. A kormány ezért úgy döntött, nem vár tovább, ismét bevezeti a szükségállapotot, ezúttal viszont nem 90, hanem egyelőre 45 napra. Matovič elmondta, megvárják a mindenszentek utáni időszakot, és az akkori járványhelyzet alapján döntenek az esetleges hosszabbításról.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai