2024. feb. 28., szerda
ujszo_autobs

Szombattól újra fizetni kell a buszjegyért Nagyszombat megyében

2020.4.28. 06:51
ujszo.com

Szombattól (május 2.) már nem lesz ingyenes a közlekedés Nagyszombat megyében (TTSK). Jelentette be hétfőn a Jozef Viskupič megyeelnök és a három közlekedési vállalat képviselője. Az Arriva Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica buszai továbbra is a megszokott menetrend szerint üzemelnek. A megye állta a költségek egy részét, az eddigi kiesést körülbelül 400 ezer euróra becsülte. Az utasok száma 80%-kal, körülbelül egymillió fővel csökkent.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

„Májustól újra fizetni kell a buszjegyért" - mondta Viskupič. A COVID-19 betegség terjedésének megakadályozására március 17-én vetettek be intézkedéseket az autóbusz-közlekedési társaságok, a járműveken továbbra is be kell tartani a szigorú higiéniai előírásokat. „A sofőrök szájmaszkban és összecsukható védőfal mögött vezetnek" - mondta Viskupič, és hozzátette, nemsokára újra lehet készpénzzel fizetni a jegyért, a fuvarozók azonban azt ajánlják az utasoknak, továbbra is részesítsék előnyben a csipkártyás fizetést, ami számos előnnyel jár, például kedvezményekre jogosít. Peter Nemec, a cég vezérigazgatója elmondta, az Arriva májusban e-shopot indít, amelyen keresztül feltölthető a hitelkártya. A közlekedési kártya továbbra is érvényes marad.

Berényi József, a megye alelnöke megköszönte az utasoknak, hogy eddig is betartották az óvintézkedéseket, aminek köszönhetően egyetlen olyan esetről sem tudnak, hogy a buszon fertőződött volna meg valaki. Olyasmiről sem érkezett jelentés, hogy egyesek visszaéltek volna az ingyenes utazás lehetőségével.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai