2024. júl. 24., szerda
Szombaton hatpontos mérkőzés a Pomléban

Szombaton hatpontos mérkőzés a Pomléban

2019.3.29. 08:27
Szilvássy József
Őry Tibor

A II.labdarúgó liga 21.fordulójában az STK Fluminense Somorja a tavasszal még veretlen Dukla Banská Bystricát fogadja. Az izgalmasnak igérkező találkozó délután háromkor kezdődik a pomléi stadionban.

Csalóka a táblázat! -- szögezte le a somorjai szurkolók törzshelyén Sánka László. Az egykori kiváló középpályás  érvekkel folytatta: „Jelenleg ugyan a biztonságosnak tűnő nyolcadik helyen tanyázunk, de olyan szoros a mezőny, hogy elég egy-két kisiklás és máris jóval lejjebb zuhanhatunk. A besztercebányai katonacsapat is csak egy ponttal kevesebbet szerzett, mint mi. Ott lihegnek mögöttünk, miután kedden pótolt bajnokin legyőzték a kassai Lokit. Szombaton le nyernünk kell, ami nem lesz könnyű, hiszen a vendégek tavasszal még nem veszítettek, mégis bízom a sikerben, amivek eltávolodhatunk  a Duklától, még inkább a veszélyes zónától. Ahogy mondani szokás, ez amolyan hatponros meccsnek igérkezik. Remélem, legalább annyian leszünk, és úgy biztatjuk majd kedvenceinket, mint legutóbb a Ligetfalu ellen -- adot hangot elvárásainak.

Derűlátó Horváth Csaba is: „Tiszteljük ellenfelünket, de nekünk a mostani idényben jobb csapatunk van, ezért be kell húznunk a három pontot. Egy hete Dubnicán akár nyerhettünk  volna, de a kiváló játékerőt képviselő máriatölgyesiek ellen a döntetlen sem rossz eredmény. Jó hír az is, hogy a bordasérüléssel bajlódó Fujakon kívül mindenki játékra kész. Peu ugyan két edzést kihagyott, mert az ágyékát fájlalta, de szombatra minden bizonnyal felépül” -- tájékoztatta lapunkat a hazai klub ügyvezető igazgatója. Csölle Roland csapatvezető szerint a két héttel ezelőtti elszántság nem párolgott el, a játékosok továbbra is egészséges önbizalommal készülnek az újabb megmérettetésre. Arról is tájékoztatott, hogy másfél hétig Juraj Baláž pályaedző vezette az edzéseket, mert Sanjin Alagics, odahaza a bosznia-hercegovinai U17-es válogatottat irányította Görögország, illetve  Moldávia elleni selejtezőkön. „A múlt szombati bajnokit mégsem hagyta ki. Ugyanis autóba vágta magát és Sarajevótól Dubincáig, majd pedig vissza, mintegy 1600 kilométert tett meg, hogy láthassa és irányíthassa a csallóközi védenceit.Egyébként vezetőedzőnk megérkezett, a pénteki edzést már ő tartotta” -- tette hozzá.

Stanislav Varga megkeresésünkre kifejtette: „Nálunk kész lutri a tavaszi felkészülés. Ha sok hó zúdul ránk, akkor napokig még a műfüves pályára sem mehetünk, marad a kondifutás vagy a tornaterem.  Igy volt most is. Ráadásul a januári szlovákiai Winter Classic hokimeccset követő hetekben valóságos sártengerré vált a stadionunk játéktere. Ilyen előzmények után örülök annak, hogy három meccsen öt pontot szereztünk. Lassan összerázódik a négy játékossal megerősített társaság, ezért jó játékkal akarunk kirukkolni Somorján is” -- fogadkozott a besztercebányai szakvezető.

Almási

A DAC-ból kölcsönbe érkezett Almási László (kék mezben) A Ligetfalunak  gólt, Dubnicán pedig gólpaszt adott. Ma is eredményes játékot várnak tőle.

Copyright © 2024 Somorjai