2024. máj. 20., hétfő
Szerdától jelentősen enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

Szerdától jelentősen enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

2020.5.5. 06:59
ujszo.com

Szerdától jelentősen enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon. Összekötik a korlátozások feloldásának második és harmadik szakaszát. Kinyithatnak a boltok, a kocsmateraszok és a újra tarthatnak miséket, istentiszteleteket is. A hírt frissítjük.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A miniszterelnök, Igor Matovič (OĽaNO) ma délután, a járványügyi szakemberekkel tartott tanácskozása után bejelentette, azt javasolják, hogy szerdán lépjünk be a járványügyi intézkedések feloldásának második és harmadik fázisába. "Összevonjuk a második és a harmadik fázist" - mondta a kormányfő, amit a kedvező epidemiológiai adatokkal indokolt.

Eszerint már kinyithatnának a fodrászatok, a manikűr-, pedikűr- és kozmetikai szalonok, a szoláriumok, a borbélyok, a taxi szolgáltatók és a rövid távú szállást kínáló panziók és hotelek is működhetnének. Az utóbbiak esetében azonban a beltéri éttermeknek zárva kell maradniuk, egy vendég távozása után pedig a szobát 24 órán keresztül üresen kell tartani. A taxikban fóliával kell elkülöníteni a sofőr és az utas közti teret. Nyitva lehetnek a kültéri turista látványosságok, múzeumok, galériák, könyvtárak és kiállítótermek is.

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai