2024. jún. 19., szerda
Szerdán ismét változnak a járványügyi óvintézkedések, jön az OP+-rezsim

Szerdán ismét változnak a járványügyi óvintézkedések, jön az OP+-rezsim

2022.1.19. 09:32
ujszo.com

Szerdán életbe lépnek a szigorítások, amelyeket a kormány a múlt héten hagyott jóvá. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal hétfőn kiadott rendelete azonban több ponton is módosította azt, amit az egészségügyi miniszter nemrégiben bejelentett. A könnyebb érthetőség érdekében kérdés–válasz formában foglaltuk össze a változásokat.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Milyen járványügyi kategóriák lesznek szerdától?
Az eddigi OTP- és OP-rezsim mellett megjelenik az OP+-rezsim is, amelyet kifejezetten az omikron variáns gyors terjedése miatt alakítottak ki. Az OP+-kategóriába tartoznak azok, akik a legnagyobb védettséggel rendelkeznek. Csak ezek a személyek látogathatják a vírus terjedése szempontjából különösen kockázatosnak számító rendezvényeket.

Hogyan tudhatom meg, hogy melyik kategóriába tartozom?
Az OTP-kategóriában nem történt különösebb változás a jelenlegi előírásokhoz képest. Ennél nagyobb fejtörést okozhat az OP- és az OP+-rezsim megkülönböztetése, hiszen a két kategória igencsak hasonló. Nagyon leegyszerűsítve arról van szó, hogy az OP+-rezsimbe azokat sorolják, akik már megkapták mindhárom vakcinájukat (a Johnson&Johnson esetében két vakcinát), ezzel szemben az OP-rezsimbe tartoznak azok, akik eddig egy vagy két dózist vettek fel. Az OP+-rezsim részletes feltételrendszerét az alábbi keretben találja

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai