2024. feb. 28., szerda
regio_hu1

Szeptemberben jön az emeletes RegioJet

2019.5.22. 07:42
ujszo.com
Néhány hónapon belül pályára állítják az emeletes vonatokat a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom szakaszon. A RegioJet közlekedési magánvállalat közölte, hogy szeptember 2-án indul az első emeletes szerelvény. Mutatjuk, hogy milyen szerelvény jöhet!

Februártól több az ülőhely a Pozsony és Komárom között közlekedő sárga vonatokon. A magántársaság az év elején bővítette a legfrekventáltabb járatok befogadóképességét. Már akkor jelezték, hogy a jövőben emeletes szerelvényekkel enyhítenék a vonatok telítettségét. A Németországból beszerzett szerelvények elindításához szükség van a Közlekedési Hivatal engedélyére. Aleš Ondrůj a vállalat szóvivője közölte, hogy szeptembertől két emeletes vagonokból álló szerelvényt indítanak majd a szakaszon a reggeli és a délutáni csúcsidőben.

regio_hu

A RegioJet a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn németországi központok között közlekedő szerelvényeivel bővíti a gépparkját. Szlovákiában még nem találkozhattunk ilyen vagonokkal, amelyekhez új típusú mozdonyokra van szükség.

Copyright © 2024 Somorjai