2021. okt. 21., csütörtök - Orsolya
Szent István Napok

Szent István Napok

2020.8.12. 16:56
site_dev

A Csemadok somorjai alapszervezete idén is megszervezi a Szent István Napok rendezvénysorozatot, amely már e hét végén rajtol.

Pénteken, augusztus 14-én 8.00 órakor gyalogos zarándoklattal kezdődik a rendezvénysorozat a helyi katolikus plébánia-templom előtt. A hívők a gútori Szent Kereszt templomhoz zarándokolnak, majd a kora esti órákban, 18.00 órakor szent misét szolgáltatnak a somorjai katolikus templomban. Ezt agapé követi.
Népzenei free jam-re, azaz örömzenélésre várják a népzene rajongóit szombaton, augusztus 15-én, 20.00 órára a Mozi Clubba. Az improvizatív előadás során vajdasági, magyarországi és felvidéki bandák tagjai váltják majd egymást a színpadon.
Megidézett Kárpátalja – Hágókon innen és túl címmel adja elő nagyszabású táncszínházi produkcióját vasárnap, augusztus 16-án 20.00 órától a Magyar Állami Népi Együttes a Pomlé szabadtéri színpadán. Az előadás a magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be egy antológia keretében a Keleti-Kárpátokban és annak előterében, Kárpátalján élő népek: magyarok, ukránok, ruszinok, huculok, románok, cigányok, zsidók, sokszínű és gazdag tradicionális kultúráját.
Szász Péter tart előadást hétfőn, augusztus 17-én, 19.00 órától a Mozi Clubban Szent István: Nemzetmentő vagy nemzetvesztő? címmel.
Augusztus 20-án, csütörtökön 19.00 órától koszorúzásra és ünnepi műsorra várja az Immortal Polgári Társulás városunk lakosait a Szent István-szoborhoz. Ünnepi beszédet mond Méry János önkormányzati képviselő, a Via Nova – Új Út Somorja ICS elnöke.
A Pozsonyi úti Honismereti Ház udvara ad otthont augusztus 21-én, pénteken 17.00 órától a Magyar Családok Napjának. Az érdeklődőket gulyással, lángossal és kézműves alkotóműhellyel várják.
A Szent István napi rendezvénysorozatot a hagyományos Csemadok focikupa és gyermekolimpia zárja a Corvin Mátyás Alapiskola sportpályáján augusztus 22-én, szombaton 9.00 órától.
A rendezvények mindegyikére a belépés díjtalan.

www.samorin.sk

 

dni svstefana

Copyright © 2021 Somorjai