2024. júl. 21., vasárnap
basket_hu

Szárnyaszegett Fiatal Angyalok Somorján

2019.3.6. 06:19
felvidek.ma

Meglepetésgyőzelmet aratott a hazai pályán játszó SBK Somorja a vendég Young Angels Kassa ellen, ráadásul tette mindezt meglepően nagy pontkülönbséggel. Ez volt a somorjai lányok első győzelme a szezonban, mellyel 3:1-re módosították az egymás elleni győzelmek arányát.

A somorjai lányok egyébként nagy tapsot érdemelnek, hiszen a meccs esélyesei a Felvidék keleti részéről a Csallóközbe utazó vendégek voltak.

Portálunk legutóbb az SBK kupában való vitézkedéséről (4. hely) és a kosárlabda-gáláról számolt be, ahol a somorjai lányok az estélyi ruhájukat öltötték magukra és igazi királylányokként tündököltek.

Bár a szombati meccsen már nem báli ruhában, de szintén tündököltek a hazai szép leányok, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben több meccsen is kikapott az SBK, a rájátszás előtti utolsó meccsen sikerült győzniük. Mégpedig nem is akárhogyan.

A lányok mind a négy(!) negyedet megnyerték, magabiztos játékkal megörvendeztetve a Samaria Sportcentrumba kilátogató, mintegy 250 szurkolót.

Pedig az első félidő alapján senki sem gondolta, hogy nagyarányú hazai győzelem lehet a vége, hiszen két negyed után mindössze 4 ponttal vezettek a hazaiak. De a másik két negyedben a hazaiak ellenfelük fölé nőttek több mutatóban, de főleg a dobott kosarak tekintetében, így megérdemelten győztek.

A rájátszásban az 5. helyen álló Nyitra lesz az ellenfelük, akik ellen a cél egyértelműen a továbbjutás.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Mindenki tette a dolgát, egy csapat voltunk. Végre sikerült legyőzni Kassát. Nagy köszönettel tartozunk a szurkolóinknak. A rájátszásra meccsről meccsre, a lehető legjobban fel szeretnénk készülni. A bronzéremnek biztosan mindenki nagyon örülne. De ez még messze van. Az első körben Nyitra csapata lesz az ellenfelünk, ők sem fognak feltett kézzel pályára lépni ellenünk” – nyilatkozta Horváthová Laura a basket.sk-nak.

SBK Somorja – Kassa: 80:61
Negyedek: 16:14, 23:21, 20:14, 21:12
Nézőszám: 250
SBK Somorja: Suja 23, Vyňuchalová 14, Horvátová 13, Marcová 11, Letková 7, Lelkes J. 5, Škublová 5, Dulová 2, Vaigl.

Copyright © 2024 Somorjai