2024. júl. 25., csütörtök
futbal_hu

STK Somorja: DAC-verés, új mezek, találkozó a szurkolókkal

2019.3.4. 09:09
felvidek.ma
Tibor Őry

Zajlik az élet az STK Somorja háza táján. Legutóbbi híreink arról szóltak, hogy új műfüves pályát épít a klub, s hogy az első ligás aranyosmaróti gárdát győzték le idegenben és egy 20 éves brazil srác érkezett a Fluminense A csapatából Somorjára. Hétfőn aztán járási rangadóra került sor a DAC Akadémián, hiszen az FC DAC 1904 Dunaszerdahely az STK Somorját fogadta, és az újonnan igazolt brazil játékos lett a meccs hőse.

A hazaiak és a vendégek egyaránt fogadkoztak, hogy megtörik a rossz sorozatukat, hiszen a DAC az első két bajnokiját vesztette el, az STK Somorja pedig Vágsellye ellen csak 1:1-es döntetlent ért el a legutóbbi felkészülési meccsén. A pályán kiegyenlített párharc folyt, a DAC pedig, annak ellenére, hogy inkább a keret másik fele játszott, jól gurigázott. De a somorjaiak sem hagyták magukat, taktikusan szűrték a hazaiak támadásait. Az első félidő gól nélküli döntetlenje után a második félidőben a vendégek szerezték a meccs egyetlen gólját. Egy röviden visszapasszolt labdát a somorjai színekben játszó Pančík csípett le, majd Peuhoz passzolt, aki egyből a kapuba gurított. Ezzel a góllal a somorjai kék-fehérek meg is nyerték a meccset, nagy meglepetést keltve.

A meccs legjobb pillanatai:

„A második ligában nincs olyan csapat, mely a DAC technikai és fizikai szintjén lenne, ezért ez a harc egy nagyon jó tesztelés volt a közelgő bajnoki mérkőzésekre. Örülünk a győzelemnek, de a szervezettségünknek és a fegyelmezettségünknek még jobban“ – nyilatkozta az stksamorin.sk-nak Sanjin Alagic mester.

Kék-fehér mez, új szponzor

Az STK Fluminense Somorja 2019-ben ünnepli megalapításának 105. évfordulóját, így az évforduló alkalmából a csapat új mezeket kapott a tavaszi szezonra. A klub a Kappa sportszergyártóval működik együtt, mely kétfajta mezt bocsátott a játékosok rendelkezésére: egy fehér-szürke kombinációt, melyet a csapat a hétfői, DAC elleni barátságos meccsen már be is mutatott, a másik pedig egy kék garnitúra, ezt majd a bajnokság során öltik fel először a kék-fehérek. A mezeken új szponzor, mégpedig a Respect Slovakia tűnik fel, mely a vezető cégek egyike a pénzügyi közvetítők felvidéki piacán.

Az új mezek a klub és a csapat tagjaival tervezett beszélgetés alkalmával tekinthetők meg, melyre március 7-én, csütörtökön, 18 órakor kerül sor az STK klubhelyiségében. Ez alkalomból természetesen a mezeket meg is lehet vásárolni.

Győzelem a főpróbán

A somorjaiak az utolsó felkészülési mérkőzésüket a szintén második ligás Liptószentmiklós csapata ellen játszották, akik ellen novemberben a csapat az utolsó bajnokiján csak egy 2:2-es döntetlen tudott elérni, a korábbi meccsen idegenben pedig kikapott. A II. liga második helyezettje ellen így harmadik alkalommal próbálkozott a csapat, ráadásul sikerrel: a télen hazatért, csallóközcsütörtöki, de somorjai nevelésű Méry Tamás góljával 1:0-ra legyőzték liptói ellenfelüket.
Reméljük, hogy élesben is ilyen jól megy majd a játék!

Copyright © 2024 Somorjai