2024. júl. 13., szombat
samorin

Somorján valami olyan dolog épül a fő út mentén, amihez 129 parkolóhely dukál

2018.8.31. 07:38
parameter.sk
ilust.obrázok

Somorja városában, az I/63-as főút mellett, a Pozsonyi és a Kereszt utcák kereszteződésénél új üzletközpont épül. Az objektum összesen 9 üzlethelyiségből fog állni, 129 parkolóhely létesül mellette és 12 embernek fog munkát biztosítani.

Sármány Ervin, a somorjai városi hivatal elöljárójának keddi tájékoztatása szerint a beruházó a Forespo Dunaj I, a. s. társaság. „Három évig érvényes az építési engedély, de a beruházó tervei szerint a Retail Box elnevezésű üzletközpont már az idei év végéig elkészülhet. A város érvényes területrendezési terve szerint a területet éppen az ilyen objektumok építésére szántuk. A beruházás végösszegéről nincsen információnk” – tette hozzá Sármány.

Az érintett területen a tereprendezést és a régészeti feltárást követően már megkezdődött az építkezés. Az üzletközpont kínálatában csaknem minden szokásos áru megtalálható lesz, élelmiszer, csomagolt hús, halak, italok, kozmetikai- és háztartási cikkek, ruha, cipő, valamint sporteszközök is.

Az egyszintes épület téglalap alakú lesz, 49,55 x 60,65 méteres alapterülettel. A területen az építkezés megkezdése előtt időnként cirkuszi sátrakat és körhintákat állítottak fel.

Copyright © 2024 Somorjai