2024. jún. 16., vasárnap
A somorjaiak nyerték a dél-szlovákiai rangadót Komáromban

A somorjaiak nyerték a dél-szlovákiai rangadót Komáromban

2022.4.27. 08:02
ujszo.com

A II. labdarúgóliga 26. fordulójában a komáromi KFC 2:0-ra kikapott a somorjai STK-tól.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A Duna-partiak veresége némileg meglepetés, mert a KFC a 2021/22-es évad elejétől a 3-4. helyen szerepel a bajnokságban, a felső-csallóköziek pedig a 8., 9. helyen. Emellett pedig a bajnokság őszi idényében a komáromiak 2:1-re győztek Somorján. Az viszont figyelmeztető jel lehetett a hazaiak számára, hogy tavasszal 5 bajnoki meccsükön csak 5 pontot szereztek, és csak 2 gólt rúgtak.

Az már szinte hagyomány, hogy a komáromiak hazai meccsein az első tíz percben békés passzolgatás zajlik a két tizenhatos között, kapura lövés nélkül. Most is ez történt. (Ilyenkor talán egy kis bíztatás is jól jönne a nézőtérről is...). Az első kapura rúgás a fiatal Szetei Filip nevéhez fűződött a 12. percben, amikor Šurnovský hosszú bedobása után a labda kipattant a tizenhatosból a hazaiak hatosa elé. Szetei lövése Gyurákovics kapusnak nem okozott gondot. Két perccel később ígéretesebb helyzet alakult ki a vendégek kapuja közelében. Šurnovský hátulról jól vette észre, hogy elől a gyors Bayemi meglódul a kapu felé, s pontos hosszú passzal helyzetbe hozta az örökmozgó támadót. Bayemi két csel után a tizenhatoson belülről lőni készült, de az egyik hátvéd lökött rajta egyet, a földre került – többen tizenegyest kiáltottak –, de a játékvezető kifelé mutatott.

A 16. percben a vendégek egy gyors jobb oldali támadás után szöglethez jutottak. A jól beívelt labda Saláta Kornél fejét érintve az ötös másik oldalára pattant, ahova Nagy Péter érkezett hatalmas lendülettel, és védhetetlen gólt fejelt – 0:1. A hazaiakat felrázta a gól. A 29. percben a felezővonal közeléből Németh Tamás végzett el szabadrúgást, a tizenhatos jobb sarkára irányította a labdát, amely két érintés után Špak elé került, aki éles szögből lőtt, Gyurákovics a labdát Horodník elé ütötte, aki gólhelyzetből fölé durrantott.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai