2024. máj. 23., csütörtök
Somorjai tinédzserek a női kosárlabda-extraligában

Somorjai tinédzserek a női kosárlabda-extraligában

2022.1.12. 09:01
ujszo.com

15-16 éves játékosok tűntek fel a mostani szezonban a somorjai kosarasok keretében. Az egyre nagyobb szerepet kapó, saját nevelésű fiatalok közül Soóky Szófia és Slama Tilda tölthette eddig a pályán a legtöbb időt.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A Slovan elleni vasárnapi győzelemmel (76:57) kezdte meg az alsóházi rájátszást a somorjai együttes, soraiban már a reaktivált egykori válogatott centerrel, Romana Vyňuchalovával.

Az alapszakaszt még nélküle abszolválta a csallóközi gárda, ellenben a fiatalokra már kezdettől számíthatott Diósi Albert vezetőedző. Nemegy közülük a 2021/2022-es idényben debütált a felnőtt élvonalbeli bajnokságban. A legtöbb játékpercet Soóky Szófia és Slama Tilda mondhatja magáénak.

„Nagyon izgultam. Nem akartam rontani, és a maximumot szerettem volna nyújtani” – válaszolta Slama azt firtató kérdésünkre, milyen érzés volt életében először pályára lépnie a felnőtt extraligában. A bajnokság októberben rajtolt, de Soóky is még mindig lámpalázas a meccsek előtt. „Nagyon féltem az elején, teljesen más a légköre a felnőtt extraligának. Most is jobban stresszelek, mint korábban az utánpótlás-bajnokságban, mert nagyobb a felelősség, ezek fontosabb meccsek. Sajnos még nem élvezem úgy a játékot” – mondta lapunknak a somorjai Bél Mátyás alapiskola kilencedikes diákja, hozzátéve, a felkészülési mérkőzéseken sokkal lazább tudott lenni.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai