2024. jún. 19., szerda
tudok

Somorjai siker a TUDOK diákversenyen

2019.12.5. 05:00
Zsuzsanna Sill

Hagyományosan, már  14. alkalommal a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskolában tartották meg a TUDOK diákverseny Felvidéki Regionális Konferenciáját, melyen a somorjai  Szolgay Bence kitűnően szerepelt.

Masszi Jánostól a házigazda iskola igazgatója elmondta, hogy idén 17 pályamű érkezett a versenyre.

A konferencia menete szerint a diákok sorban prezentálták munkáikat a szakmai zsűri előtt.  A versenyen szigorú követelményeknek kell megfelelni, és rengeteg munkát igényel a diáktól a felkészülés. Ennek tekintetében a siker még értékesebb. A legmagasabb értékelést  a somorjai Madách Imre nyolcosztályos gimnázium kvartós diákja, Szolgay Bence kapta. Munkájának címe:  „MI-ÉNk az internet és az okoskütyük világa, avagy az internet és az okoskütyük csapdája”  Bence  10-16 éves diákok körében végzett kérdőíves felmérést, melyben arra volt kíváncsi mire és mennyi ideig használják a fiatalok az internetet.

Eredményül  azt kapta, hogy a passzív tevékenység, tehát a szórakozás van túlsúlyban.

A kutatómunka több éredekes kérdést is megvilágított, így ennek kapcsán készült  egy brosúra a szülőknek és a diákoknak, valamint két Lego-animáció.

A brosúrában leírja,  hogyan tudnak biztonságosan együtt internetezni, a kisfilmekben pedig a kémprogramokra hívja fel a fiatal versenyző a figyelmet, hogy nem szabad mindenféle emailt megnyitni, amit kapunk, és oda kell figyelni, nehogy adathalászok hálójába kerüljünk.

Gratulálunk az elért eredményhez és további sikeres kutatást kívánunk!

szolgay

logo_minor

 

Copyright © 2024 Somorjai