2021. júl. 29., csütörtök
Zalka-Csaba-balról-és-a-kajak-négyes-többi-tagja

Somorjai kajak-kenusok fantasztikus időszakot tudhatnak maguk mögött

2019.7.31. 06:45
site_dev

Használt a kemény téli alapozás, megérte végiggürizni a tavaszt, hiszen a somorjai kajakosok jobbnál jobb eredményeket érnek el a nyáron. S hol van még a nyár vége?

Július 26-án bronzérmet szerzett a Seregi KarolinaPecsuk Katalin kettős a maraton junior Európa-bajnokságon, a franciaországi Decizében. Karolina kemény versenyen van túl, melyen tizenöt hajó vett részt, a lányoknak pedig 18,9 kilométeres távot kellett teljesíteniük.

„A lányok jól kapták el a rajtot, ráültek a hullámra, ráadásul jól is jöttek ki az első térőből, s a két magyar hajóval elhúztak a mezőnytől. Elmondásuk szerint megegyeztek, hogy segítik egymást, hogy megmaradjon az előnyük a többi hajó előtt. Az egyik futásnál az egyik magyar hajó meglógott, így a lányok a másikkal egymást segítve versenyezték végig a távot, s mivel jobban hajráztak az anyaországiak, az aranyon kívül megszerezték az ezüstöt is.Két héttel ezelőtt három ezüstérem került Somorjára, ugyanis a račicei U23-as Európa-bajnokságon Ladič Gabika két, Zalka Csaba egy ezüstöt szerzett.

Ladič Gabi a samorin.sk-nak elmondta, maximálisan elégedett és nagyon boldog, hiszen ezek az első érmei az ifjúsági Európa-bajnokságról, ami azért is hihetetlen számára, mivel a legjobb európai kenusok között csak három éve indult.

Zalka Csabának ráadásul fényesebb érem is juthatott volna, hiszen az aranyhoz csupán 0,05 másodperc hiányzott. Elmondása szerint ennek ellenére nem csalódott, hiszen a szlovák kajak négyessel szerzett ezüst is szép eredmény.

Zalka Csaba pár héttel korábban bronzérmet is szerzett, mégpedig szintén a szlovák kajak négyes tagjaként, ugyanis a somorjai kajakos és társai a minszki Európai Játékokról hozták el a 3. helyet.

Csabi a somorjai városi portálnak elmondta, nagyon sokat jelent számára a bronzérem, ráadásul ezt az érmet tartja az eddigi pályafutása legértékesebb érmének.
Somorjaiak a račicei junior és U23-as EB-n:

Ladič Gabriella (U23)
C1/200 m – 2. hely
C1/500 m – 2. hely

Zalka Csaba (U23)
K4/500 m – 2. hely
K1/200 m – 6. hely

Libai Zsolt (junior)
K/500 m – 10. hely

Fekete Dávid (U23)
C1/1 000 m – 13. hely

Horváth Emma (junior lány)
K4/500 m – 4. hely az elődöntőben

Seregi Karolina (junior lány)
K4/500 m – 4. hely az elődöntőben

Strýček Edo (junior)
C1/1000 m – 9. hely az elődöntőben

Ladič-Gabi-és-Zalka-Csaba-Somorján

Copyright © 2021 Somorjai