2024. máj. 27., hétfő
Somorja a vívás fellegvára

Somorja a vívás fellegvára

2022.1.28. 14:33
ma7.sk

Sikeres pályázatot tudhat maga mögött a tavalyi évben a Nemzeti Újrakezdés Program keretében Somorja, így a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. másfél millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Forgács Oszkár Vívóterem tetőzetének felújítására.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A „Szlovákiai magyar tőrvívó bázis felújítása” néven futó projektet 2021-ben indították, mostanra pedig már teljes pompájában tündököl. Nemcsak a magyarországi támogatásnak, hanem az önkormányzati hozzájárulásnak is köszönhető, hogy felújították a vívócsarnok teljes tetőzetét, amely új szigetelést és villámhárító-rendszert kapott.

A somorjai vívóklub nemcsak országszerte, hanem világviszonylatban is az élmezőnyben képviseli a szlovákiai magyar tőrvívást.

A projekt fő célja a klub folyamatos működésének biztosítása és a zavartalan edzés lehetőségének megteremtése volt. A város tulajdonában álló vívócsarnokra egyébként ráfért már az újítás, és Orosz Csaba polgármester is ezen a véleményen van:

Az egész projekt kivitelezése nagyjából húsz-huszonötezer euróba került, ebből körülbelül négyezer euró jött meg a támogatásból, amelynek nagyon örültünk, a többit pedig a város biztosította.

Jó kondícióban van a város költségvetése, ezért tudtuk biztosítani a szükséges anyagi javakat. Tulajdonképpen már csak idő kérdése lett volna a felújítás, ráadásul el is húzódott a munkafolyamat, mert az időjárási feltételek nem mindig voltak kedvezőek a tető és villanykábelek cseréjéhez. Félő volt, hogy idő előtt beázik a tető, mert akkor az áramellátás és az eredményjelző technika is jócskán megsérülhetett volna, ami még nagyobb károkkal jár. Szerencsére a tető- és a kábelcserével ezt a problémát is sikerült kiküszöbölni” – mondta el Orosz Csaba.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai