2024. feb. 23., péntek
Sok hűhó semmiért?

Sok hűhó semmiért?

2019.1.23. 12:00
Zsuzsanna Sill

Múlt hét csütörtök délutánján gyanúsan sok szirénázó, száguldó tűzoltó, mentő és rendőrautó zavarta meg az egyébként békés délutánt.

Hamarosan a netről és a médiából értesültünk róla, hogy Sárosfán az R 7-es gyorsforgalmi út építése körül bizony nagy a baj, valami történt, de vajon mi?

Jöttek a hírek, egyre borzalmasabbak, veszélyes anyag szivárgása, munkások rosszulléte, kórházba kerülő fiatalok.

A számadatok is percről percre nőttek 8 majd 16 ember rosszul létéről olvashattunk. Kora este a Lég – Sárosfa közti utat is lezárták. Kivezényelték a nyitrai specialistákat.

Aztán a helyszínre érkezett Érsek Árpán miniszter is, aki majdhogynem ironikusan nyilatkozott a tv képernyőjén az esetről,  ő is ott van és lám szemmel láthatóan kutya baja.

Gyanússá kezdett válni többek számára is az eset.

Este 19:40-kor feloldották az útzárat, kikerült egy újabb közlemény a közlekedésügyi és a belügyminisztérium egyeztetése alapján miszerint vaklárma volt az egész. Érsek miniszter úr a következőket nyilatkozta: „Ezt az egészet valaki kitalálta. Valakinek ez nagyon sokba fog kerülni.”

Fellélegzett mindenki, vagy mégsem? Valakinek sokba fog kerülni, akár úgy is értelmezhető, hogy az egészségébe, lehet nem ma, vagy holnap, majd holnapután.

Persze valakire rá kell húzni a „vizeslepedőt”, ki másra, mint az esetet jelentő építésvezetőre. A JOJ televíziónak tett nyilatkozatából világosan kiderült mit miért tett. Aggódott, aztán telefonált, ide-oda irányították. Az építésvezető elmondta, maga sem érti, hogy a 112-es segélyhívó tárcsázása után miért indult el a lavina.

Vaklárma volt, valaki rosszul értelmezte a bejelentést és ennek következtében hibásan döntött, vagy rémhírterjesztés volt?

Ma Érsek miniszter úr azt nyilatkozta: „Most már zárjuk le, Sárosfán szerencsére nem történt semmi.”

Hogy az egyszerű halandó megtudja -e valaha az igazságot,  azt kötve hiszem,   az igazság ugyanis odaát van.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai