2024. jún. 20., csütörtök
A Slovan elleni idegenbeli vereséggel zárta az őszi idényt a DAC farmcsapata a Somorja

A Slovan elleni idegenbeli vereséggel zárta az őszi idényt a DAC farmcsapata a Somorja

2021.11.15. 08:50
ma7.sk

A szlovák focibajnokság másodosztályában érdekelt másik csallóközi gárda a Somorja idegenben lépett pályára a vasárnapi őszi idényzárón. A somorjaiak Pozsonyban a Slovan tartalékcsapatának otthonában vendégeskedtek és három győzelem után vereséget szenvedtek a csallóköziek.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Már a kezdőcsapat összeállításán is lehetett látni itt bizony egy nehéz mérkőzés vár a DAC farmcsapatának számító Somorjára, ugyanis a Fortuna Ligában szereplő Slovan csapatából több futballista is képviseltette magát a kezdőben. A pozsonyiak első csapatából Abena, Dražič, Hrnčár, Agbo és Adler da Silva is pályára lépett. A vendég somorjaiak kezdőjében csupán két dunaszerdahelyi futballista volt, Luciano Vera és Zuberu Sharani személyében.

A pozsonyi gárda egy gyors góllal adta meg az alaphangot a mérkőzésnek és a negyedik percben Hrnčár szöglete után Petrák fejelt Gyurákovics hálójába.
Az első negyedóra végén Sharani próbálkozott az egyenlítéssel, de nem találta el a kaput. A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, a 33. percben egy pozsonyi akció után Hrnčár passzolt Čerepkai elé, akinek próbálkozását Gyurákovics kiejtette, majd Dražič próbálkozhatott újból, az utolsó pillanatban Bögi blokkolni tudta a hazaiak lövését.
Ezt követően a pozsonyi kapu előtt adódott nagy ziccer, Sharani lövése a kapufán csattant, a kipattanó után Leginus próbálkozhatott, de lövését blokkolták a pozsonyiak. Nem sokkal később újabb somorjai ziccer maradt ki, Vrábel helyzeténél Ružinský szenzációs védést mutatott be.
A futball örökszabálya eztúttal is beigazolódott, ha nem rúgsz akkor kapsz. Két nagy somorjai helyzet is kimaradt, amit a hazaiak egy góllal büntettek a 36. percben, miután Adler da Silva is betalált.
Öt perccel a szünet előtt a Somorja szépíteni tudott Sharani góljának köszönhetően.

A második félidő elején a Slovan játszott aktívabban, a hazaiak több helyzetet dolgoztak ki, de egészen a hajráig nyílt volt a mérkőzés. A Somorja minden erejét mozgósította az egyenlítés érdekében, ami a hazaiak számára is lehetőséget nyitott a gyors kontrákra.
A mérkőzés hajrájában már Adler is lezárhatta volna a mérkőzést, de az egyik somorjai védőbe bombázott.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai