2024. feb. 28., szerda
erasmus-logo

Rendhagyó németóra a gimiben

2019.3.25. 05:00
Zsuzsanna Sill

Hatodik alkalommal vettek részt a somorjai Madách Imre Gimnázium és a M. R. Štefánik Gimnázium első és szextó osztályos, németül tanuló diákjai az ún. „multikulturális napon”.

Az alapötlet a szlovák gimnázium német szakos tanárnőjétől ered. Ez rendkívül jó alkalmat biztosit arra, hogy a német nyelv gyakorlása  mellett a két iskola diákjai megismerkedjenek egymással. Idén,  a Madách Imre Gimnázium bekapcsolódik az Erasmus+ projektbe, így a diákok a közlekedés és a környezetvédelem  kapcsolatát próbálták feladatok segítségével feltárni. A diákok  négy-öt fős csoportokban dolgoztak,  megismerkedtek a berlini közlekedési állapotokkal, keresztrejtvényt fejtettek, illetve egyéb rendhagyó feladatokat oldottak meg. A nap folyamán  megtekintették  azt a kiállítást, amely a közlekedés fejlődését mutatta be  a kezdetektől napjainkig.   A foglalkozás rövid beszélgetéssel és plakát készítésével fejeződött be. A diákok elmondása szerint hasznos volt ez a fajta feladatmegoldás.
A két iskola vezetése reményét bizik abban, hogy a rendhagyó, egész délelőttöt felölelő németóra hozzájárult a magyar és a szlovák tannyelvű gimnázium diákjai közötti kapcsolatok erősítéséhez.

logo_minor

 

Copyright © 2024 Somorjai