2024. júl. 25., csütörtök
Regio Jet  keresi a megoldásokat

Regio Jet  keresi a megoldásokat

2019.1.29. 05:00
Peter Gábor

Utasokkal tömött vonatok a Regio Jet dél- szlovákiai vonalán, új megoldások keresésére készteti a társaság  vezetését. Tárgyalások folynak emeletes vagonok bérléséről, egyenlőre eredmény nem született, de ez egy kivitelezhető megoldás lehetne.

Az utasok száma annyira megnövekedett, hogy folyamatos a vagonok zsúfoltsága, csúcsidőben egyre gyakoribb a késés, jellemzően a Komárom – Pozsony szakaszon.  Egyre több utas panaszkodik, elégedetlen.

Az emeletes vagonok indítása jelentené az egyedüli megoldást, ugyanis a vágányok állapota nem teszi lehetővé több szerelvény indítását. A napokban már folynak a tárgyalások, remélhetőleg pozitív eredménnyel.

29Az emeletes vagonok üzembehelyezése megoldaná a problémát ugyan, de a Regio Jet társaság ilyen vonatokkal nem rendelkezik és pillanatnyilag nincs is kitől bérbe vennie.Sőt az európai piacon jelenleg ilyen vagonok gyártása nincs is folyamatban.

Egyedül a Szlovák Vasúttársasággal lenne mód a tárgyalásokra ebben a témában, de köztudott , hogy a két társaság együttműködése nem kielégitő. A tárgyalásokat két hónappal eltolják tudtuk meg a Regio Jet szóvivőjétől, arra hivatkozva, hogy a Szlovák Vasúttárság  pillanatnyilag egyéb fontos ügyekkel foglalkozik.

logo_minor

.

 

Copyright © 2024 Somorjai