2024. ápr. 17., szerda
Pinte Patrik élvonalra cserélte a II. ligát, és alapemberré vált

Pinte Patrik élvonalra cserélte a II. ligát, és alapemberré vált

2021.11.10. 07:21
ujszo.com

Pinte Patrik a nyáron a II. ligás somorjai STK-ból igazolt a Fortuna Ligába feljutott liptószentmiklósiak labdarúgócsapatához. A 24 éves támadónak bejött a váltás, az élvonalban érdekes módon sokkal több lehetőséget kap, mint a másodosztályban. Gólból azonban elismerte, többre vágyik.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A 31-szeres szlovák válogatott Pinte Attila fia a 2016/17-es szezonban már belekóstolt a Fortuna Ligába, akkor a pozsonyi Slovan színeiben 5 élvonalbeli mérkőzésen kapott lehetőséget. Ezután játszott a Haladásban, majd a komáromi KFC-ben. 2021 elején váltott és kipróbálta magát Somorján, de nem találta meg a számításait az STK-nál, ahol kevés lehetőséget kapott a bizonyításra.

Inkább az élvonal
„A menedzserem felhívott a nyáron, hogy a liptószentmiklósiak érdeklődnek irántam. Mivel élvonalbeli csapatról volt szó, rögtön rávágtam, hogy kipróbálom. Menni akartam, hiszen Somorján alig játszottam, az edző nem rakott be a csapatba. Így idejöttem. Újoncok vagyunk, és így nagyon nehéz a dolgunk, több játékosnak is szoknia kell a Fortuna Liga színvonalát. Egymást szintén meg kell szoknunk, de jó a csapatszellem és van bennünk potenciálˮ – mondta új klubjáról a támadó.

A liptószentmiklósiak történetük során először szerepelnek az élvonalban. 14 forduló elteltével a 10. helyen állnak a tabellán, és egyelőre az aranyosmarótiakat és a garamszentkeresztieket is megelőzik.

„Nem állunk rosszul, de a helyzet lehetne jobb is. A vezetőség, és mi, játékosok is biztosak vagyunk benne, hogy kiharculjuk a bentmaradást. Ha jól fogunk működni csapatként, akkor sikerülni fog. A képességeink alapján ez egy reális cél.ˮ

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai