2024. júl. 21., vasárnap
poziar_hu

Óvatosságra int a tűzoltóság

2018.10.8. 14:34
ujszo.com

Fokozott óvatosságra inti a lakosokat a fűtési szezon teljes beindulása előtt a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltó-parancsnokság

Javaslataik szerint először is ellenőriztetni kell valamennyi fűtőberendezés műszaki állapotát, a kéményeket. Arra is figyelmeztetnek, hogy a fűtőtesteket ne hevítsük túl és ne fűtsünk otthon barkácsolt berendezéskel. A fűtéshez csak a gyártó által ajánlott fűtőanyagokat használjunk és a rendezés közeléből távolítsunk el minden gyúlékony tárgyat, vagy válasszuk el őket tűz- és hőálló torlasszal. A kazánok és a központi fűtőberendezések közelében ajánlatos szénmonoxid-, vagy gázérzékelő készüléket elhelyezni, főleg akkor, ha ezek különálló, kisebb helységben vannak. A hamut és egyéb égési terméket egy külön tűzálló edényben tároljuk, soha ne keverjük össze a többi hulladékkal.

A tűzesetek kivizsgálása során megállapították, hogy ezek leggyakoribb kiváltó oka az óvatlanság, az előírások megszegése volt. Minden egyes hivatalos ellenőrzésről szóló igazolást meg kell őrizni. Ez nemcsak a tűzvédelmi ellenőrzéseknél jön jól, hanem egy esetleges tűzkár után a biztosítóval való ügyintézés során is.

Copyright © 2024 Somorjai