2024. máj. 26., vasárnap
Orosz Szabi hazatért Olaszországból

Orosz Szabi hazatért Olaszországból

2020.3.19. 05:00
Zsuzsanna Sill

Nehéz napokat élt át, de Olaszországból már hazatért. Orosz Szabina, a somorjai női kosárlabdaklub neveltje, aki most már karanténban van otthon.

A fiatal kosárlabdázó az utolsó pillanatban jött haza Lombardiából, Olaszország legfertőzöttebb  vidékéről.  Szabina  a Miláno melletti,  Sesto San Giovanni csapatban játszott, elégedettek voltak vele, de mindent átírt a koronavírus járvány.

„Pánikhangulat csak az első napokban volt, két – három nappal a vesztegzár bejelnetése után már a boltokban se volt pánik.  Az utcák üresek lettek, aki tehette otthon maradt. Kijárási tilalmat az emberek betartották, rendőrök járőröztek. Kimenni csak boltba, gyógyszertárba, illetve akinek dolgozni kellett menni, azok mehettek.

Miután hírül adták, hogy Olaszország lezárja reptereit és a határt is, eldöntöttem elhagyom Olaszországot, amíg még lehet. Az utolsó pillanatban sikerült repülőjegyet szerezni Münchenbe, onnan Budapestre.  Budapestről vonattal jöttem a magyar – szlovák határra. Gyalogosan átkeltem és onnan pedig  autóval érkeztem haza.“ – mesélte Szabina.

Mi a terve az elkövetkezendő időszakra? – „Igazából nem  nagyon tervezek, 14 napos karantén alatt olvasok majd, megnézek pár jó filemt, és reménykedem benne, hogy hamarosan visszatér minden a rendes kerékvágásba“ – mondta a fiatal szimpatikus somorjai kosárlabdázó.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai