2024. ápr. 17., szerda
kukkonia_hu

Online meseolvasás és Kukkónia rajzverseny

2020.4.1. 08:06
ujszo.com
Hatodszor hirdetett rajzpályázatot a Kukkónia - Képarchívum

Élő meseolvasást szervez péntektől a Kukkónia, és rajzversenyt is indítanak. A legszebb rajzok díszítik majd a társulás falinaptárát, valamint a pundingok csomagolását.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Pénteken délután öttől a Mangalucával Kukkóniában című mesekönyvből olvas fel a szerző, Király Anikó. A mesét a Facebookon, a Kukkónia honlapján, és a Youtube csatornáján is közvetítik. A gyerekek, szülők, nagyszülők hétfőn, szerdán, és pénteken követhetik a Mangaluca kalandjait. A most induló rajzverseny egyik témája a mese, de a Csallóközt – Kukkóniát is lerajzolhatják a gyerekek. A kész műveket a kukkonia.sk honlapra feltöltve nevezhetik be a rajzversenybe a gyerekek. A legszebb rajzok készítői közül tízen ellátogathatnak a MOL Akadémiára is. Molnár Anna a Kukkónia marketingmenedzsere rámutatott, hogy a járványhelyzet gyökeresen megváltoztatta a mindennapokat.

„Van idő egymással beszélgetni, olvasni, hinni a jóban. Ezért tartjuk fontosnak, hogy közösen meséljünk, a gyermekek pedig rajzoljanak, ezzel is szeretnénk gondoskodni a tartalmas időtöltésről”

– mondta Molnár Anna. Dóka Tímea a Kukkónia Polgári társulás elnöke hangsúlyozta, hogy az elmúlt hat évben számos csodás rajz érkezett a pályázatra.

„Ez is igazolja, hogy milyen fontos a gyerekeknek a rajz, és hogy határtalan a fantáziájuk” – fogalmazott Dóka Tímea. Idén először a gyerekek kiválaszthatják, miről rajzolnak, Mangaluca meséje, vagy a Csallóköz szépségei ragadják meg a fantáziájukat, a másik újdonság, hogy online is készülhetnek a művek.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai