2024. jún. 19., szerda
Nyitni vagy nem nyitni?

Nyitni vagy nem nyitni?

2021.2.5. 05:00
Zsuzsanna Sill

Napról napra változnak az információk az iskolanyitással kapcsolatban, a legutolsó információ, hogy hétfőtől nyithatnak az óvodák, az alapiskolák alsó tagozata, és a középiskolák végzős osztályai. Ennek azonban több feltétele is van.

-A szülők negatív tesztje, melyről becsületbeli nyilatkozatot tölt ki

-A tesztelést az iskola biztosítja be

--A tesztelés alól kivétel a 10 év alatti gyermek.

-A középiskolák végzős diákjainak saját maguknak kell rendelkezni negatív teszttel.

-A teszt  7 napig lesz majd érvényes.

-Amennyiben a szülő nem tud felmutatni negatív tesztet a gyermek online formában tanul tovább, ennek feltételét az iskola szabja meg.

Sok a vita az iskolanyitás körül, sokan felelőtlennek tartják a magas fertőzött számára való tekintettel, sokan alig várják, már maguk a gyerekek is, hogy visszatérjenek az iskolapadokba. A politikusok is naponta változtatják véleményüket, sőt nem egyértelműek azok. Somorja város honlapján azt olvashatjuk : „Az óvodák és az iskolák nyitását holnap pontosítjuk a Járási Közegészségügyi Hivatal ajánlása függvényében, amely jelenleg még nem áll rendelkezésünkre. Az érintett diákok, a szülők és az oktatási-nevelési intézmények alkalmazottainak tesztelésére szükség esetén újabb mintavételi pontokat nyitunk a Bél Mátyás Alapiskolában és a Corvin Mátyás Alapiskolában. Ezzel kapcsolatban holnap teszünk közzé újabb tájékoztatást.“

logo_minor2021

Copyright © 2024 Somorjai