2024. máj. 27., hétfő

Nyáron is lesz iskola és óvoda

2020.7.2. 12:13
ujszo.com

Lesz nyári iskola a dunaszerdahelyi járásbeli városok magyar alapiskoláiban, hosszabb-rövidebb időre a bizonyítványosztás után is visszatérhetnek a gyerekek az iskolába. Az óvodák nyári menetrendjére is hatással van a koronavírus.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

 

Különbözőképp befolyásolta a koronavírus miatti rendkívüli helyzet az iskolák nyári működését. Somorján, Dunaszerdahelyen és Nagymegyeren sem ismeretlen a nyári iskola, a legtöbb intézményben már a korábbi években is rendeztek foglalkozásokat a szünetben a diákoknak. Van, ahol most meghosszabbítják a nyári iskolát, máshol a megszokottnál rövidebb ideig várják a diákokat.

Somorján július közepéig

„Segíteni akartunk a szülőknek, ugyanis ők is nagy nyomás alatt voltak az elmúlt három és fél hónapban” – mondta Mészáros Péter, a somorjai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatója. A nyári iskola megszervezésénél a gazdaságossági szempontot is figyelembe vették, napi 2,5 eurót kell fizetni a részt vevő gyerekeknek, ebből fedezik az ebédet, a különböző foglalkozásokon használt alapanyagokat és a belépődíjakat például a somorjai tájházba, vagy a sportkomplexumba. Az alapiskolában már hagyománynak számít a nyári foglalkozás, de most a korábbiaknál tovább, július 17-ig várják a gyerekeket vissza az iskolába. „A bizonyítványosztás utáni három napra, és az azt követő egy hétre hetvenegy diák jelentkezett be, a következő hétre pedig harminc. Minden gyerek annyi napra jön, amennyire bejelentkezett” – folytatta az igazgató, hozzátéve, hogy az alsó tagozatos és a napközis pedagógusok foglalkoznak majd a gyerekekkel.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai