2024. máj. 27., hétfő
Nosztalgikus múltidézés a somorjai Koronában

Nosztalgikus múltidézés a somorjai Koronában

2021.5.13. 07:31
ujszo.com

Különleges projekttel készül a nemrég felújított Korona megnyitójára Szinghoffer Gábor, helyi lokálpatrióta, építész. Kisfilmet készít arról, hogy hogyan emlékeznek vissza a somorjaiak az egykori paulánus kolostorra.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

 

Táncmulatságok, esztrádműsorok színtere, menedék, iskola, üzlet, raktár – fennállása alatt számos funkciót szolgált a város központjában lévő, európai uniós forrásból felújított, megnyitás előtt álló épület. Szinghoffer Gábor, aki már több fotókiállításon is felelevenítette a város múltját most egy kerekasztal beszélgetést szervezett, hogy megörökítsék, mit jelent a somorjaiaknak az ikonikus épület.

„Négy somorjai lakos, Domsitz Juli néni, Czucz Magdika, Cséfalvay Gyuri bácsi, és Botló Ilonka meséli el történeteit az épületről, hogy mi volt itt valamikor, milyen bálokat, rendezvényeket szerveztek, mire használták” - mondta Gábor

hozzátéve, hogy a Korona ünnepélyes megnyitóján mutatják majd be a kisfilmet. Bárdos Gábor, Somorja korábbi polgármestere terelgette az emlékek folyosóján az asztalnál ülő somorjaiakat, akiket a régi képek is inspiráltak a mesélésre.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai